Geir Svendsen tillbaka i Carrera Cup för finalen

Norske Geir Svendsen har varit ett återkommande ansikte i Carrera Cup Scandinavia ett tag – men efter Göteborg City Race i början av årets säsong försvann han från kartan. Tekniska problem gjorde att tävlingscomebacken drog ut på tiden – men nu kommer han laddad till Mantorp efter några framgångsrika racehelger i Porsche Sports Cup.

Geir berättar själv:

– Efter en liten incident i Göteborg så fick bilen stryk. Vi fick lappa ihop den men skadorna var ganska stora, så det tog tid. En stor del av sommarsäsongen försvann och först till Kanonloppet i Karlskoga fick jag köra bil igen. Jag körde på bra där och fortsatte i samma anda i finalen i Porsche Sports Cup på Mantorp. Efter Göteborg behövde jag glömma det som hänt och lyfta blicken, så efter några race i Porsche Sports Cup är jag nu redo för finalen!

Svendsen, med bakgrund inom alpint och roadracing, gör sin satsning tillsammans med teamet Steber Racing som han inför tävlingen i Göteborg lovordade. Äntligen kände norrmannen, som går in stenhårt i sin Carrera Cup-satsning, att han kunde fokusera enbart på att köra bilen under tävlingshelgen. Och Mantorp, det är något av en favoritbana:

– Jag har egentligen kört relativt lite där, tre gånger, men jag måste säga att banan är fantastisk. Kanske den trevligaste av alla i Norden! Det går ordentligt fort och kurvorna är snabba, samtidigt som den är väldigt tekniskt svår. Även om man tycker att man kör maximalt så finns det alltid mer att hämta någonstans när man är där, berättar Geir entusiastiskt.

Även i förra årets final var Geir Svendsen på plats på Mantorp och säkrade genom en stabil insats en sjätte- och en åttondeplats. Ambitionen till i år är naturligtvis att förbättra sig – och efter att ha vunnit Michelin Trophy Award som Porsche Sports Cup-finalens snabbaste förare så är Geir Svendsen stärkt:

– Hela deltagarlistan är ju inte klar än men jag vill såklart upp och kämpa bland de fem bästa. Om jag klarar sätta samman mina tider och göra många bra rundor så finns möjligheten och jag måste ju sträva efter en förbättring mot förra året. Jag får låta bli att fokusera för mycket på de andra och helt enkelt se till att köra Porschen snabbt själv, fortsätter Geir.

Hur det går för den glade norrmannen får vi se på lördag, när Geir Svendsen står på startlinjen i finalen på Mantorp – men en sak är säker redan idag: han åker inte dit för att ge bort något gratis.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda