Fullt fokus inför helgens första körning men dimman förskjuter tidsschemat

Såväl fokus som motivation är på topp i Porsche-depån på fredagsmorgonen i väntan på helgens första Porsche-körning på banan, nämligen förmiddagens Carrera Cup-test. Tidsschemat har dock förskjutits med en timme på grund av den täta dimman som under natten och morgonen svept in Östergötland i slöjor.

Speedwayesset Tony Rickardsson som gör sin motorsportcomeback i helgen anlände till banan på fredagsmorgonen:

– Det känns bra. Jag har aldrig kört exakt den här bilen förut så jag ska ut och känna mig för och försöka få till inställningarna. Här i depån får man inga racepoäng så jag får jobba på det på banan, skrattade Rickardsson samtidigt som han tog några djupa klunkar vatten inför sessionen i bilen.

Lars-Bertil Rantzow, för tillfället tvåa i cupen som fortfarande har en teoretisk chans på segern, var taggad men ödmjuk inför helgen:

– Det kommer bli en fantastisk helg, vilket startfält det blir med fler bilar och inte minst Alx och Tonys comebacker! Jag ska göra allt för att få till två bra race, men ska jag vara ärligt så tänker jag inte så mycket på förstaplatsen. Oscar har varit stark hela året och behöver göra ett rejält misstag för att tappa det här. Jag tycker han vore en värdig vinnare i år, sa en alltid lika ödmjuk Lars-Bertil.

Enligt det förskjutna tidsschemat går Carrera Cup-testet av stapeln kl. 12:00 idag, fredag.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda