Anssi-Jukka Kasi klar för Carrera Cup-finalen

Vännerna i vårt östra grannland, Finland, visade sig starka då Carrera Cup Scandinavia för några veckor sedan gästade Alastaro, 7 mil utanför Åbo. Den gången fick finländarna dock se sig slagna efter hård kamp då Sverige gick vinnande ur den prestigefulla finnkampen. Nu ser det ut som att Finland vill slå tillbaka – Anssi-Jukka Kasi ansluter nu till Carrera Cup-finalen på Mantorp, till vilken landsmännen Johan Westergård och Tom Nylund redan är klara.

Johan Westergård var snabbast av de tre nämnda finnarna i Alastaro – där han också slog till med nationens enda pallplats under helgen i form av en tredjeplats i första racet. Tom Nylund körde av i första racet och stod över race två, medan AJ Kasi väl närmast kan beskrivas som den målmedvetna, ettrige finländaren som med en aggressiv åkstil inte gav bort någonting gratis ute på banan. När trion nu kommer till Sverige för returmatch så kan vi utgå från att det är revanschsugna finländare som vill knäppa några svenskar på näsan innan årets Carrera Cup-säsong är till ända. I strävan efter det målet kommer de få många svenskar att välja på – den redan stora anmälningslistan till finalen växer och fler förare förväntas tillkomma de närmaste dagarna.

Aktuell anmälningslista, 9 september 2014
6. Anders Conradzon

11. Robin Sundqvist
14. Matte Karlsson
16. Peter Höst Hansen
21. Magnus Öhman
30. Johan von Berens
34. Anssi-Jukka Kasi
36. Johan Westergård
39. Tom Nylund
51. Geir Svendsen
52. Kenneth Pantzar
54. Lars-Bertil Rantzow
78. Johnny Capor
91. Oscar Palm
Tony Richardsson

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda