Wasa GT3 Racing redo att försvara de finska färgerna när Carrera Cup Scandinavia drar österut

Tiden är snart kommen för Carrera Cup Scandinavias första besök i det östra grannlandet, Finland, och därmed för en rafflande uppgörelse mellan finska och svenska förare. I skrivande stund ser grannarna i öster att ställa upp med en slagkraftig styrka och först ut i ledet står Wasa GT3 Racing – finländarna som många Carrera Cup-vänner känner från finalen på Mantorp förra året.

Tom Nylund är talesperson tillika förare i teamet:

– Det känns mycket, mycket trevligt att Carrera Cup Scandinavia äntligen besöker Finland. Jag har pushat vår organisation för att detta är en bra grej och vi ser mycket positivt på det här! Faktiskt har frågan kommit upp om att vi ska förlägga en av våra deltävlingar i Sverige också, vi får se vad det kan bli i framtiden…

Om de svenska förarna har fördel av att vara inkörda i mästerskapet och känna konkurrenterna – så har finländarna sin fördel i att känna banan. Tom Nylund berättar:

– Vi har varit på Alastaro en gång hittills i år, då var det riktigt svårt att få bilarna att gå bra. Det var mycket halare än vanligt och halare än förra året, kanske på grund utav värmen. Vi ska jobba vidare med setupen på bilarna och har lite idéer, så det ska bli intressant att se vad som händer…

Som vanligt när det gäller sportsliga uppgörelser mellan finnar och svenskar är det näst intill lönlöst att prata om ambitioner – då det i båda läger bara brukar finns ett alternativ. Tom Nylund överraskar dock och uttrycker sig relativt ödmjukt – kanske på grund av teamets finlandssvenska prägel:

– Vi satsar på att det ska vara finskt i topp, givetvis – det jobbar vi hårt på!

Toms uttalande till trots så vet vi ju alla att det bara finns en plats högst upp på pallen och om det blir en svensk eller finsk förare som ställer sig där får vi inte se förrän den 23:e augusti då Carrera Cup Scandinavias team och förare med stor entusiasm besöker Finland.

Foto: Wasa GT3 Racing

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda