Två hundradelar mellan Rantzow och Palm på warm-up

Lars-Bertil Rantzow drog det längsta strået i Carrera Cup Scandinavias warm-up på lördagsförmiddagen. Med sin varvtid på 1:16.348s var han två ynka hundradelar snabbare än huvudkonkurrenten tillika mästerskapsledaren Oscar Palm. Tätt bakom de två svenskarna klev finska Johan Westergård och Emil Lindholm in som en påminnelse om att inga placeringar kommer att bli gratis för svenskarna i dagens två race.

Unge talangen Emil Lindholm, son till den finske rallyföraren Sebastian Lindholm, berättar efter warm-upen:

– Det känns bra och har varit riktigt kul att köra igår och idag. Tidskörningen igår gick bra men det blev en fjärdeplats på kvalet till sist. Idag blir det en tuff dag med hela fyra race för min del eftersom jag även kör finska GT3 Cup Trophy, men det kommer att bli kul. Jag hoppas på torrt väder och ska satsa fullt genom hela racet!

Lars-Bertil Rantzow, som skrämde upp resten av fältet med sitt enorma tempo i gårdagens regn, är också nöjd:

– Jo det känns bra och är roligt att vara här. Det finns ju några finnar som är snabba, Emil Lindholm bland annat, men jag hoppas vi ska kunna hålla dem bakom oss. Jag har fått till en bra inställning på bilen och har bestämt mig för att jag kör den på mitt sätt, vilket funkar riktigt bra, så jag känner mig trygg. Det har ju gått bra på regn så jag får väl hoppas på blött till eftermiddagens race, konstaterar Rantzow.

I hälarna på warm-up hade Rantzow som sagt Oscar Palm – men den som förväntar sig en lika nöjd Palm har dessvärre fel:

– Nja, bilen är inte riktigt som jag vill ha den. Framvagnen följde inte med riktigt som jag ville på warm-up och jag har inte fått in känslan riktigt varken i körningen eller bilen. Igår var det en bra dag fram till regnet, men vi körde på gammalt gummi under fria träningen. Till kvalet fick vi iallafall på nya däck och då gick det betydligt bättre, konstaterade en Palm som var tydligt missnöjd då han rullade ut från warm-upen.

Mats “Snickar-Matte” Karlsson, som under gårdagen kvalade in som femma berättar har även han dragits med lite problem, men ser nu fram emot racen:

– Det känns bra och det var skönt att få lite warm-up idag. Vi ska ju inte köra förrän vid 14-tiden så det blev en chans att få prova lite grejer ute på banan. Vi var väl lite för långt efter, men det var värt att få testa så vi vet var vi har grejerna om det skulle bli regn, tidigare hade vi inte riktigt fått till det. Vädret verkar lite tveksamt, säger Matte och blickar uppåt mot allt mörkare moln som samlas över Alastaro.

Klicka här för resultat från warm-up.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda