Morgonrapport: Finskt tillskott när Dennis Nylund utökar startlistan i Alastaro

Solen trotsar den regniga prognosen och skiner över ett svalt Alastaro medan förarna gör sig färdiga för dagens fria träning. Den fria träningen kommer att delas upp timme för timme där varje klass får 20 minuter per timme. Således kommer ett antal sessioner att köras från 10:30 till 16:00 då träningen avslutas.

Bland morgonens nyheter finns tillkomsten av en ytterligare förare – Dennis Nylund från Finland och Wasa GT3 Racing. Dennis kör en äldre Porsche 997 GT3 Cup och kör därmed i tävlingsklassen Porsche Approved för lite äldre bilar. Med tillkomsten av Dennis har Carrera Cup Scandinavia totalt 16 startande under helgen.

Stämningen i depån är på topp och förarna ser fram emot den nya banan och vad den kan erbjuda. Det visar sig också att vissa varit här och tävlat förut:

– Jag var här förra året och körde, det är en mycket rolig bana. Man får ta det lite lungt i början, det är några luriga ställen och kör man för fort så är man plötsligt ute i sanden. Mitt personliga mål är att klara topp 10 i helgen, finnarna är fantastiskt trevliga men de kör ruskigt fort här på Alastaro, sa Peter Höst Hansen på väg från incheckningen.

Även Anders Conradzon var ödmjuk inför banan, men konstaterade samtidigt att en pallplats vore ett perfekt nästa steg i hans utveckling:

– Jag måste ju försöka komma upp på pallen, men det finns fantastiskt många duktiga förare runtomkring. Jag cyklade en sväng runt banan igår och fick en känsla av en blandning av Mantorp och Knutstorp, fast utan nivåskillnaderna. Det kommer säkert gå fort runt här och avsaknaden av räcken gör ju att man kanske kan komma på sig med att köra lite väl fort in i kurvorna. Det känns iallafall som att jag snäppat upp mig ett pinnhål sedan förra året och Snickar-Matte är min bästa referenspunkt bland förarna nu. Jag har ju närmat mig honom, så nu är det tredjeplatsen jag måste sikta på, konstaterade Conradzon.

Lars-Bertil Rantzow kommer till Alastaro som tvåa i mästerskapstabellen och skulle först inte köra hela serien – men förnekar ändå att han skulle vara ute efter mästerskapet:

– Nja, jag har ju sagt att jag kör på mina premisser i år. Men jag tyckte det verkade vara kul aktiviteter här och ett roligt event. Banan ser riktigt bra ut och den kan nog vara ganska teknisk, men platt. Det kommer gälla att våga hålla i och få med sig farten ut ur vissa av kurvorna, några är som baksidan på Falkenberg ungefär där man också måste göra så. Det är bara att våga hålla i, den verkar riktigt rolig iallafall!

Resultatrapportering

Live-resultat finner ni på följande länk: http://www.it-motorsport.com/online.php

Startlista, Carrera Cup Scandinavia – Race 4 – Porsche Club Festival, Alastaro, Finland

6. Anders Conradzon (S) , Xlander Racing, 997 GT3 Cup
14. Mats Karlsson (S), Cirkus Karlsson Racing, 997 GT3 Cup
16. Peter Höst Hansen (S), 997 GT3 Cup
21. Magnus Öhman (S), Cirkus Karlsson Racing, 997 GT3 Cup
26. Dennis Nylund (FI), Wasa GT3 Racing, 997 GT3 Cup
34. AJ Kasi (FI)
33. Emil Lindholm (FI)
36. Johan Westergård (FI)
37. Kari-Pekka Laaksonen (FI)
38. Olli Jalonen (FI)
39. Tom Nylund (FI)
52. Kenneth Pantzar (S), Cirkus Karlsson Racing, 997 GT3 Cup
91. Oscar Palm (S), Xlander Racing, 997 GT3 Cup
54. Lars-Bertil Rantzow (S), 997 GT3 Cup
95. Fredrik Behring (S), 997 GT3 Cup
99. Simon P. Kangas (FI), Cirkus Karlsson Racing, 997 GT3 Cup

 

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda