Mats “Snickar-Matte” Karlsson kör hem Michelin Award i Finland

Det var proppen ur för Mats “Snickar-Matte” Karlsson som efter en hittills något motig säsong slog till med en andra- och en tredjeplats då Carrera Cup Scandinavia i helgen kördes på Alastaro i Finland. När helgen var slut kunde TV-snickaren från Surahammar även inkassera en komplett uppsättning racedäck från Michelin som vinnare av den prestigefyllda Michelin Award.

Belöningen tillfaller den förare som plockat flest antal poäng under helgen samt inte fått awarden tidigare under säsongen – och vad kunde väl passa bättre än Matte som nu verkligen bevisade att han kan vara med och slåss om topplaceringarna? Han var själv mycket glad då han tog emot priset strax efter racet:

– Det känns riktigt bra, jag visade i helgen att jag kan hänga med i L-B och Oscars tempo även om de drog ifrån efter en stund i andra racet, då jag hamnade lite längre bak. Det har varit en riktigt bra helg, jag har fått med mig två pallplatser hem och bemötandet här i Finland har varit riktigt trevligt, sa Matte då. 

Framgångarna under helgen innebär för Mats “Snickar-Matte” Karlssons del att han åker till Mantorp Park om en knapp månad som trea i mästerskapet – med chans att jaga Lars-Bertil Rantzows andraplats som i så fall skulle innebära ett silver i mästerskapet. Kanske gör han det på sina excellenta, nya tävlingsdäck från Michelin – som han fick ta emot av Michelin Finlands representant Sebastian Lindholm, f.d. förare i rally-VM och åttafaldig finsk mästare i rally.

Oscar Palm, helgens stora vinnare med en seger, en andraplats och en utökning av mästerskapsledningen, belönades samtidigt med Mobil1 Award för att ha tagit helgens bästa varvtid. Ett helt flak med olja från Mobil1 blev jönköpingssonens pris, något som lär komma väl till pass i framtida Porsche-race.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda