Lars-Bertil Rantzow kvalsnabbast på det våta underlaget framför Westergård och Palm

Gammal är äldst visade Lars-Bertil Rantzow när han med säker körning tog pole position inför lördagens race i Carrera Cup Scandinavia på Alastaros racingbana några mil utanför Åbo i Finland. Drygt fyra tiondelar bakom honom placerade sig finska Johan Westergård – som därmed blev värdnationens enda namn i topp tre då Oscar Palm knep tredjeplatsen framför en hårt satsande Emil Lindholm.

Efter en dag med mycket körning på banan och mycket svårförutsägbart väder blev det blöta men något upptorkande förhållanden på kvalet. Lars-Bertil Rantzow gick tidigt ut och satte en bra tid:

– Jag har en bra bil och har hittat en inställning som verkligen funkar för min körstil. Det är bra balans, helt enkelt. Om det skulle behövas finns det faktiskt lite mer att ge, men då närmar man sig gränsen – som det varit hittills är det trygg körning, så det är väl bara att hoppas på regn imorgon också, skrattar Rantzow direkt efter målgång.

Den som trodde att Johan Westergård var besviken att inte kunna beröva svenske Rantzow på första startrutan kunde inte ha mer fel. Den ständigt glade finländaren sken som solen och berättade att han dragit åt teamkompisen Dennis:

– Det känns riktigt bra, väldigt skoj att ha tagit andra bästa tid. Jag satte min bästa tid redan på andra eller tredje varvet, sedan droppade tiderna… Men det var så kul att vara där ute och köra! Jag kom om min teamkompis Dennis som kör en lite äldre Porsche och då tänkte jag att jag skulle dra lite åt honom, så det slutade med att jag låg framför honom mycket under resten av kvalet. Det blir en svettig dag för både mig och mekanikerna imorgon med hela fyra race eftersom jag även tävlar i vår finska cup GT3 Cup Trophy, men det ska bli roligt.

Morgondagens tidtabell i Carrera Cup Scandinavia innefattar warm-up 09:40-10:00, race ett kl. 14:20 och race två kl. 18:20 innan prisutdelningen väntar kl. 19:30 på kvällen.

Kvalresultat, Carrera Cup Scandinavia – Racehelg 4 – Porsche Club Festival, Alastaro, Finland

1. Lars-Bertil Rantzow (S), 01:27.149
2. Johan Westergård, +0.444s
3. Oscar Palm, +0.777s
4. Emil Lindholm, +1.066s
5. Mats Karlsson, +1.211s
6. Kari-Pekka Laaksonen, +1.430s
7. Kenneth Pantzar, +2.040s
8. Peter Höst Hansen, +2.091s
9. Fredrik Behring, +2.274s
10. Anssi-Jukka Kasi, +2.318s
11. Dennis Nylund, +2.407s
12. Magnus Öhman, +2.598s
13. Anders Conradzon, +3.051s
14. Simon P. Kangas, +3.277s
15. Tom Nylund, +3.336s
16. Olli Jalonen, +3.734s

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda