Fredrik Behring Carrera Cup-debuterar i Finland

När Carrera Cup Scandinavia om knappt två veckor gästar Finland ser årets deltagarrekord ut att slås. En av förarna på startlinjen kommer att vara Fredrik Behring – GT3 Cup Challenge-föraren som länge sett fram emot debuten i Carrera Cup. Nu har han bestämt att det är dags.

Kanske var det banans lokalisation som fick Behring att strategiskt välja debuttillfälle?! Kännedomen om banan bland seriens förare lär knappast vara särskilt stor, då serien nu för första gången gästar Alastaro i Finland och Porsche Racing Festival. Strategi eller ej – Behrings förväntningar på debuten är ödmjukt men ändå högt ställda:

– Jag har ju egentligen inte någon större racingerfarenhet, utan har kört en del i GT3 Cup Challenge tidigare. Fram till förra året körde jag en 996a och inför årets säsong köpte jag en 997a. Vad jag ska förvänta mig har jag egentligen ingen aning om – jag vet knappt vilka som är med om jag ska vara ärlig, men jag får väl vara ödmjuk någonstans mitt i fältet fast jag såklart vill upp på pallen. Helt klart är iallafall att jag inte bara ska delta, utan jag ska försöka komma så högt upp som möjligt. Jag kommer inte att kliva åt sidan, försäkrar Fredrik Behring med en ton som indikerar om att han menar allvar.

Hur det går för Fredrik Behring i Finland återstår att se – men som vanligt i Carrera Cup kommer han få något att bita i. Mer om tävlingens startfält avslöjas här på carreracup.se de närmaste dagarna.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda