Triss i norskar när Øyvind Nilsen fyller på startfältet i Falkenberg

Peter Höst Hansen och Thomas Solberg är redan klara – nu ansluter Øyvind Nilsen till Carrera Cup Scandinavias startfält i säsongens tredje tävling, Västkustloppet, som går av stapeln till helgen i Falkenberg. Nilsen är en nygammal bekantskap för Carrera Cup-publiken. År 2012 var norrmannen med i några race och ställdes på den tiden bland annat mot Johan Kristoffersson, Philip Forsman och Mattias Stålknapp.

När Øyvind nu återkommer efter två år är många av namnen i startfältet naturligtvis annorlunda, men Oscar Palm, en av årets absoluta favoriter till mästerskapssegern blir iallafall bekant. År 2012 slutade Palm på tredjeplats i mästerskapet. Nilsen, till vardags ägare av företaget Gulskogen Autolack i Drammen, körde inte alla race i Carrera Cup Scandinavia – men utmanade istället i GT3 Cup Challenge där han tog en hedrande andraplats samma år.

Med tillskottet av Nilsen i helgens startlista blir det tre startande norrmän – en landskamp i miniatyr och ett bevis på att Carrera Cup Scandinavia är just ett mästerskap inte bara för Sverige utan hela Skandinavien.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda