Oscar Palm tog segern från Rantzow i första racet

När Carrera Cup Scandinavias första race kördes på Falkenbergs Motorbana kl. 09 på lördagsmorgonen stod Lars-Bertil Rantzow i pole position. Länge bevakade han också sin ledning innan mästerskapsledaren Oscar Palm till sist kunde snuva honom på förstaplatsen med bara några få varv kvar av racet.

Redan från första varvet pressade Palm Rantzow från sin andraplats, utan att för den sakens skull skapa några riktigt skarpa omkörningstillfällen. Så på varvets nittonde varv hade nog flera i publiken redan ställt in sig på att skåningen Rantzow skulle kunna bevaka sin ledning in i mål, när han istället misslyckades med att få ur trean i nedväxlingen efter start-och-målrakan varpå han fick välja “escape routen” och se sig passerad av Palm som genast tog chansen. Ändå var det en relativt nöjd Lars-Bertil som summerade racet i efterhand:

– Jag lyckades hålla ett riktigt bra racetempo så jag är jättenöjd, faktiskt. Sen fick jag tyvärr inte ur trean i nedväxlingen och fick välja escape routen. Däcken blev skitiga och det tog 2,5-3 varv innan de började komma igång igen. Då kom jag upp i rygg på Palm igen men innan jag hann göra något mer var racet slut, berättar Lars-Bertil som med sin andra bästa tid startar på utsidan av Oscar Palm i dagens andra race.

Smålänningen Palm var naturligtvis nöjd med ytterligare en förstaplats och viktiga poäng till mästerskapet – samtidigt som han konstaterade att hans racetempo inte var 100%-igt:

– Jag måste börja med att säga att Lars-Bertil hade kanonfart idag. Jag kom iväg lite sådär i starten, fick en liten knuff från Matte och kom på ställ i i chikanen, men det blev som jag ville ha det att jag och Lars-Bertil fick komma iväg själva, skapa en lucka och båda sätta bra tider innan vi gjorde upp. Jag fick till en bra tid och lyckades knappa in lite men hade inte tillräckligt med fart i mig för att ta mig förbi. Det var någonting i racetempot som saknades idag, men till sist fick jag ju det gratis av Rantzow och då är det bara att ta chansen. Nu startar jag från pole i nästa race och då är det bara att försöka förvalta det och ta med fler poäng till mästerskapet, sa Palm efter målgång.

På tredjeplatsen kom Mats “Snickar-Matte” Karlsson, som inte riktigt kunde matcha det höga tempot som Palm och Rantzow satte upp:

– Jag hade inte de där extra tiondelarna idag. Jag tappade lite tempo och hamnade i ett ingenmansland tyvärr. För mästerskapet hade jag höga förväntningar på att Lars-Bertil skulle hålla Palm bakom sig och stjäla några viktiga poäng där, men tyvärr föll ju inte det väl ut heller. Nu är det full gas som gäller i nästa race istället, det kan jag lova, utropade Karlsson till publikens förtjusning.

I klassen Porsche Approved vann Thomas Solberg från Norge och bland övriga i fältet kan noteras att Peter Höst Hansen efter racet diskvalificerades för att ha undlåtit att ta det drive-through-straff han tilldelades för tjuvstart.

Carrera Cup Scandinavia – Race 2 går av stapeln kl. 11:25.

Resultat – Race 1, Carrera Cup Scandinavia Race 3 – Falkenberg

1. Oscar Palm, 18:36.025
2. Lars-Bertil Rantzow, +0.192
3. Mats Karlsson, +13.986
4. Anders Conradzon, +16.844
5. Kenneth Pantzar, +27.473
6. Magnus Öhman, +36.796
7. Thomas Solberg, 1 lap
8. Øyvind Nilsen, 1 lap
9. Johnny Capor, 2 laps

Klicka här för att ladda ner fullständiga resultat i PDF-format.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda