Norsk förstärkning till Carrera Cup Scandinavia när Thomas Solberg kör på Falkenberg

Peter Höst Hansen får förstärkning som försvarare av de norska färgerna i samband med Västkustloppet på Falkenberg. Thomas Solberg, som körde fyra av förra årets Carrera Cup-race, kommer till start för sitt team norska team Jaffa Racing.

Thomas har hittills satsat framförallt på de norska asfaltmästerskapen, men gör nu entré  i årets upplaga av Carrera Cup Scandinavia. Thomas, som till vardags satsar hårt på de norska asfaltmästerskapen, kör en lite äldre bil och tävlar i klassen Porsche Approved. Carrera Cup-racen ser han som säsongens höjdpunkter:

– Det blir väldigt spännande och roligt. Ifjol körde vi två racehelger och det är riktigt fint att köra på en annan nivå än den vi brukar. Det är som att komma lite närmare proffsvärlden. Jag ser väldigt positivt på Porsche Approved*-klassen. Det blir en provklass för oss som vill testa och kanske göra en större satsning senare. På så vis har vi möjligheten att köra på denna höga nivå utan att ha den senaste bilen och ett helt team med mekaniker. Vi kan komma som amatörer och få smak på hur det är, för att sedan kanske göra en fullskalig satsning på huvudklassen, säger Thomas.

Banan i Falkenberg har Thomas aldrig besökt, men trots att han inte vet någonting om banan låter han inte detta bekymra honom:

– Jag har ju ingen aning, jag har aldrig varit där och inte tittat på banprofilen, men det ska bli spännande och en riktig höjdpunkt att komma till Sverige och köra Carrera Cup. Vi har väl ingen chans mot bilarna i huvudklassen, men i Porsche Approved vill jag vara med och kriga. Kan vi sedan hänga på någon i huvudklassen så får det bli en extragrej, skrattar Thomas.

Vad Thomas lyckas åstadkomma vet vi efter helgen. Klart är dock att han kommer till en av Sveriges finaste racingbanor och förmodligen också ett av de finaste väder Sverige kan bjuda på. Prognosen från SMHI talar om solsken och temperaturer runt 25 grader ända fram till söndag.

* Notering: Porsche Approved är från och med säsongen 2014 namnet på det som tidigare kallades kategori B.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda