Lars-Bertil Rantzow snabbast framför Palm och Snickar-Matte på Carrera Cup-testet

Gammal är äldst visade Lars-Bertil Rantzow när han läxade upp Oscar Palm och Mats “Snickar-Matte” Karlsson på Carrera Cup Scandinavias testsession under fredagsförmiddagen. Palm toppade dock länge tidsnoteringarna och Rantzow lär få gasa på kvalet för att hålla den hungrige jönköpingssonen bakom sig.

Till sist skilde det knappt en halv sekund mellan Lars-Bertil och Oscar – något som Palm förklarar med att däcken tog slut inför de sista varven – precis då de bästa tiderna annars kom:

– Jo, Lars-Bertil var snabbare den här gången. Jag tyckte farten kändes bra, men de bästa tiderna kom ju där på slutet och då hade mina däck börjat ge upp. Vi hade inga andra att byta till så då fick det bli som det blev, men i kvalet är det ju nya däck och lika för alla så nu laddar vi om inför det, sa en svettig Palm direkt efter testet.

Lars-Bertils scenario var det närmast motsatta. Av hans två begagnade uppsättningar däck visade sig den andra vara den bästa, och det kändes genast bra efter att han skiftat däcken. En optimistisk L-B berättar:

– Jag gillar verkligen Falkenberg som bana. Det gäller att bromsa rent och vika ner rätt i chikanen, sen skiljer körningen jättemycket på baksidan också. Med andra däcksetet fick vi riktigt bra balans i bilen och då började tiderna komma också.

Bakom Rantzow följde Mats “Snickar-Matte” Karlsson, som haft det lite motigt i början av säsongen. Besvären fortsatte i början av testet, men sedan fick TV-snickaren upp farten. Nöjd var han dock inte:

– Med Oscar är det helt okej, men att ha Lars-Bertil så långt framför är inte OK. Jag hittade iallafall bättre fart mot slutet, så jag tar med mig en bra känsla in till kvalet. Falkenberg är en svår och teknisk bana, om man gör ett litet misstag så är det lätt att tappa rytmen och riktigt svårt att komma igen. Men den är rolig att köra, riktigt rolig, summerade Matte.

Bakom tättrion var det tidvis riktigt tajt mellan Anders Conradzon, Kenneth Pantzar och Magnus Öhman. I stidens hetta skiljde det som mest 2 tusendelar mellan de två och vid testsessionens slut återfanns de tre inom en halv sekund från varandra. Fältet avrundades av norrmännen, där Thomas Solberg blev snabbaste förare i klassen Porsche Approved.

Närmast följer nu Carrera Cup Scandinavia-kvalet kl. 15:30 i eftermiddag. Det är då det gäller!

För resultat från testet, klicka här.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda