Sol över Göteborg – “skapar förutsättningar för riktigt bra racing”

Efter dagar av regn trädde solen äntligen fram med full kraft över Göteborg City Arena på lördagsmorgonen – en välkommen syn för ett Porsche Carrera Cup Scandinavia-fält som under gårdagens kval dränktes i vad som närmast kan beskrivas som en syndaflod över den svenska västkusten.

På pole position i dagens första av två race står Johan Stureson; och skåningen är – trots begränsad erfarenhet av sin Porsche 997:a – optimistisk beträffande chanserna att behålla förstaplatsen in över mållinjen.

– Jag föredrar definitivt ett torrt race framför ett i regn, säger Stureson (som gör sitt första Carrera Cup-framträdande den här helgen). Det är roligare för alla, och skapar bättre racing. Jag gjorde en provstart igår, och det fungerade bra – men det kanske bara var nybörjartur!

Mästerskapsledande Oscar Palm instämde med sin rival, och lovade offensiv körning från tredje plats på gridden.

– Grymt skönt att solen äntligen tittar fram, säger Palm. Det passar mig mycket bättre, och det hade varit svårt att ta sig förbi Johan och Lars-Bertil (Rantzow, som startar tvåa) om det varit regn. Nu finns förutsättningar för riktigt bra racing och jag kommer att göra precis allt jag kan för att vinna. Vi får se hur långt det räcker.

Race 1 i Göteborg drar igång kl. 11.25.

 

Sol över Göteborg – “skapar förutsättningar för riktigt bra racing”

Efter dagar av regn trädde solen äntligen fram med full kraft över Göteborg City Arena på lördagsmorgonen – en välkommen syn för ett Porsche Carrera Cup Scandinavia-fält som under gårdagens kval dränktes i vad som närmast kan beskrivas som en syndaflod över den svenska västkusten.

På pole position i dagens första av två race står Johan Stureson; och skåningen är – trots begränsad erfarenhet av sin Porsche 997:a – optimistisk beträffande chanserna att behålla förstaplatsen in över mållinjen.

– Jag föredrar definitivt ett torrt race framför ett i regn, säger Stureson (som gör sitt första Carrera Cup-framträdande den här helgen). Det är roligare för alla, och skapar bättre racing. Jag gjorde en provstart igår, och det fungerade bra – men det kanske bara var nybörjartur!

Mästerskapsledande Oscar Palm instämde med sin rival, och lovade offensiv körning från tredje plats på gridden.

– Grymt skönt att solen äntligen tittar fram, säger Palm. Det passar mig mycket bättre, och det hade varit svårt att ta sig förbi Johan och Lars-Bertil (Rantzow, som startar tvåa) om det varit regn. Nu finns förutsättningar för riktigt bra racing och jag kommer att göra precis allt jag kan för att vinna. Vi får se hur långt det räcker.

Race 1 i Göteborg drar igång kl. 11.25.

 

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda