Rantzow öppnar starkast mellan murarna – Stureson tvåa i Göteborg

Lars-Bertil Rantzow inledde säsongens andra deltävling för Porsche Carrera Cup Scandinavia på bästa tänkbara sätt när han toppade fredagens testpass i Göteborg – samtidigt som Johan Stureson direkt visade sina intentioner genom att lägga beslag på andraplatsen i sin återkomst till Porsche-leden.

Den skånska duon skildes åt av mindre än en tiondel – 0.082 sekunder – runt den tekniskt krävande Frihamnspiren, och Rantzow (46.336s) var förstås nöjd med sin starka inledning på helgen.

– En lovande start, konstaterade Rantzow. Bilen känns bra, men den studsar kanske lite för mycket när jag attackerar kerbsen. Vi ska försöka åtgärda det i tid till kvalet.

Stureson – vars mer än 30 år långa racingkarriär inkluderat allt från STCC till internationella GT-åtaganden – undanröjde med sin fart effektivt alla frågetecken inför sin första start i Porsche-sammanhang på mer än tio år, och visade att han i allra högsta grad blir att räkna med under resten av helgen.

Tredje snabbaste tid noterades av mästerskapsledande Oscar Palm, som var knappa två tiondelar långsammare än Rantzow. Kenneth Pantzar, teamkamrat med Stureson i Cirkus Karlsson Racing, såg också han aggressiv ut mellan barriärerna vid Götaälvbrons fot och stoppade klockan på 46.777s som fyra.

Kvalet inför helgens race avgörs kl. 14.50 i eftermiddag, och ser ut att kunna få en dramatisk inramning efter att skyarna öppnat sig över Göteborg och dränkt den redan utmanande stadsbanan i regn under de sista minuterna av testet.

Resultat
Porsche Carrera Cup Scandinavia – Göteborg – Test

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda