Oscar Palm betvingar Johan Stureson i Göteborg

Oscar Palm fick sin revansch i helgens avslutande Carrera Cup Scandinavia-race i Göteborg när han korsade mållinjen som segrare och samtidigt återtog ledningen i den sammanlagda mästerskapstabellen.   

Palm, som tvingades bryta förmiddagens första race när han slog i barriärerna i en kamp om ledningen med Johan Stureson, tog kommandot direkt från start och anförde fältet hela vägen till mål.

Bakom honom lurade Stureson i vassen, men skåningen utgjorde aldrig något riktigt hot och Palm föreföll ha saker och ting under kontroll under samtliga 24 varv i ett race som försenades kraftigt efter en incident i en av supportklasserna på Frihamnspiren.

– Så otroligt skönt, sade Palm efter prisutdelningen. Jag var besviken efter det första racet, men nu känns det betydligt bättre. Jag trodde att Johan skulle hänga med lite bättre de första varven, men som tur var kunde jag öppna upp en liten lucka. Pole position, seger, snabbaste varv och utökad mästerskapsledning – det blev en bra dag, trots allt!

Stureson må ha fått se sig besegrad av Palm, men Carrera Cup-debutanten var långt ifrån nedslagen. Seger i förmiddags och en andraplats i Race 2 gör den före detta STCC-stjärnan till helgens meste poängplockare.

– Jag är jättenöjd med den här helgen, säger Stureson. Oscar drog iväg under de första två varven och jag gjorde ett par små misstag, men sedan hittade jag in i tempot igen och fick ner luckan till under en sekund. Det tände en gnista av hopp, men Oscar gjorde inga misstag och en andraplats är verkligen helt OK.

Lars-Bertil Rantzow förlängde sin så här långt obrutna pallsvit under 2014 när han tog målflagg som trea efter en lång kamp med Anders Conradzon, och var också han nöjd med helgen i Göteborg.

Bilen kändes mycket bättre nu än i det första racet, konstaterade Rantzow. Jag körde på en kerb i förmiddags som påverkade däckstrycket, men nu var allt som vanligt igen. Anders lämnade kanske lite väl ont om plats vid vissa tillfällen, men det var ett OK race och två pallplatser är inget dåligt facit här i Göteborg.

På den andra änden av humörskalan stod Mats “Snickar-Matte” Karlsson, som slutade fyra men uttryckte frustration över det domslut som tidigare under dagen förpassade honom från tredje till femte plats i helgens första race.

– Ett helt felaktigt domslut, sade Karlsson. Jag hade räknat med att åka till Göteborg för att knappa in på Oscar i mästerskapet, och en femte- och fjärdeplats var inte vad jag hade hoppats på här. Vi hade lite tur med tanke på att Oscar bröt det första racet, så poängmässigt är vi fortfarande bra med. Jag kommer igen till nästa tävling.

Oscar Palm anför nu mästerskapstabellen på 80 poäng, 11 före Rantzow och ytterligare 22 före Karlsson.

Nästa deltävling för Porsche Carrera Cup Scandinavia avgörs i Falkenberg den 11-12 juli.

Resultat
Porsche Carrera Cup Scandinavia – Göteborg – Race 2

 

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda