Nytt bränsle till toppstriden när Carrera Cup Scandinavia gästar Göteborg

Efter Oscar Palms drömhelg på Ring Knutstorp för några veckor sedan är det ett i stora delar revanschsuget startfält i Carrera Cup Scandinavia som nu dragit vidare till Göteborg där cupens andra deltävling för säsongen går av stapeln under fredagen och lördagen. Ska Palm kunna fortsätta hålla flaggan i topp måste han nu hålla ett helt startfält bakom sig med bland annat den ständigt fulladdade Mats “Snickar-Matte” Karlsson, uppstickaren Magnus Öhman och denna helgen även supererfarne förre STCC-föraren Johan Stureson.

Utropstecknet i anmälningslistan står skrivet efter Johan Sturesons namn. Skånepågen som började med karting för över 30 år sedan har hunnit med flera år av Porsche-racing runtom i Europa för dryga 10 år sedan, ett antal år i STCC och mycket, mycket mer i sin långa racingkarriär. När han nu startar i Carrera Cup Scandinavia för första gången är det en alltid lika glad och ödmjuk förare som ställer sig på startlinjen:

– Det ska bli riktigt kul att köra, att få komma ut och lufta sig lite… Det har ju inte blivit så mycket bilkörning varken förra säsongen eller denna, så det är välbehövligt. Jag har ju kört en del Porsche men det var över 10 år sedan. På senare år har det blivit några 24-timmars i Dubai, så lite Porsche-åkning har det iallafall blivit, berättar Stureson.

Hur Stureson mäter sig mot helgens konkurrenter återstår att se, men klart är att förare som Oscar Palm och Mats “Snickar-Matte” Karlsson visat sig vara både snabba och ha sinne för vått underlag, vilket Göteborg har en lustig tendens att bjuda på. Johan själv konstaterar att han inte vet så mycket om motståndet:

– Jag tror inte jag kört mot någon av de andra förarna i startfältet så det är ju svårt att veta var man står. Banan i Göteborg kan jag däremot, så jag hoppas och tror att jag har goda chanser att komma på pallen! Det är min målsättning med helgen, säger Johan.

Oscar Palm, som tog hem full pott i poängskörden på Ring Knutstorp och dessutom samtliga de awards som delades ut i samband med tävlingen, har varit storfavorit i snacket inför säsongen men får i Johan Stureson en motståndare av rang att ta i beaktande. Det är dock en positiv Oscar Palm som ser fram emot att fightas på den trånga Göteborgsbanan:

– Jag har ingen aning om var jag har Stureson, vi har ju aldrig kört mot varandra. Det är klart att han är en oerhört meriterad förare och garanterat snabb och duktig, men det tycker jag bara är bra – jag ser fram emot att köra mot honom, säger Palm.

Den tighta banan som Göteborg City Race körs på ligger på Frihamnspiren i Göteborg, eller “Bananpiren” som göteborgarna själva kallar det. I torrt väder är banan en tajt och rolig bana som utmanar förarna – men när regnet kommer blir banan istället till en veritabel mardröm för förarna. Palm låter dock inte detta rubba honom:

– Prognosen ser väl hyfsad ut med möjligen lite skurar och det torkar ju upp galet fort om solen ligger på. Jag gillar Göteborg och har alltid varit snabb där tidigare. Det är roligt med den tajta banan, lite som att köra hemma på Jönköpings smala gator. Blir det regn får jag väl sätta på regndäck, jag gillar ju faktiskt blött underlag – även om torrt är det självklara valet om man får bestämma… Då blir det mindre risker och ett grymt event för publiken!

Helgen i Carrera Cup Scandinavia inleds fredagen den 6 juni kl. 11:45 med ett 30 minuter långt test för Porsche-förarna och följs av ett kval senare samma dag kl. 14:50. Helgens första race körs på lördag kl. 11:25 och det andra kl. 14:30 samma dag. Passa på att se racet på plats – entrén är fri till eventområdet med depå, foodcourt m.m. För den som trots detta inte kan se racet på plats sänds det  i SVT2 på lördagen den 7 juni kl. 18:00.

Startlista, Carrera Cup Scandinavia – Race 2 – Göteborg City Race
6. Anders Conradzon
14. Mats Karlsson
16. Peter Höst Hansen
21. Magnus Öhman
51. Geir Svendsen
52. Kenneth Pantzar
54. Lars-Bertil Rantzow
73. Johan Stureson
91. Oscar Palm

Tidsschema, Carrera Cup Scandinavia – Race 2 – Göteborg City Race
Fredag 6 juni
11:45-12:15 Carrera Cup Test
14:50-15:10 Carrera Cup Kval

Lördag 7 juni
11:25-11:45 Carrera Cup Race 1
14:30-14:50 Carrera Cup Race 2

TV-tider, Carrera Cup Scandinavia – Race 1 – Ring Knutstorp
Lördag 7 maj
18:00-19:00 – STCC, SVT 2

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda