Michelin Award till Johan Stureson i Carrera Cup-debuten

Johan Stureson kom till Göteborg som racingveteran men Carrera Cup-debutant. När han lämnar staden efter helgens drabbningar kan han dock glömma debutantstatusen och tar med sig fler poäng än någon annan av helgens förare. Segern i race ett och andraplatsen i race två gav honom totalt 44 poäng vilket ger honom en fjärdeplats i mästerskapstabellen samt den ärofulla belöningen Michelin Award.

Michelin Award tilldelas den förare som tar flest poäng under en racehelg, vilket alltså var den ständigt lika glade skåningen Johan Stureson. Stureson – med drygt 30 års racingerfarenhet – har kört det mesta på fyra hjul inkl. STCC, GT-racing, karting och mycket annat, men har i princip haft uppehåll från racingen sedan STCC-satsningen med egna teamet IPS Motorsport 2012. Comebacken i Carrera Cup var dock ett tydligt formbesked som alltså resulterade i en uppsättning förstklassiga racingdäck från Michelin. Stureson själv var närmast lyrisk efter segern i första racet:

– Verkligen roligt. Jag fick en bra start och höll undan i ledningen, men sedan fick Oscar upp tempot och vi hade en liten kamp innan han kraschade. Det här ger definitivt mersmak och Porschen tar sig runt den här banan på ett väldigt bra sätt. Seger – det kan inte bli bättre än så i comebacken efter ett och ett halvt år utan speciellt mycket körning.

Mobil1 Award, som tilldelas den förare som sätter helgens snabbaste varvtid, tillföll segraren i race två tillika mästerskapsledaren, Oscar Palm, som därmed fick en rejäl uppsättning med högkvalitativ olja från Mobil1.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda