Meriterade Johan Stureson kör Carrera Cup Scandinavia i Göteborg

Johan Stureson, med erfarenhet från så vitt spridda delar av motorsporten som karting och Formel 3 till truckracing och STCC, kommer att starta helgens Göteborg City Race i en Porsche 911 GT3 Cup från Mtech/Cirkus Karlsson Racing.

Som aktiv motorsportutövare sedan 1983 har Stureson hunnit testa det mesta – och så sent som 2012 körde han STCC i Volkswagen för IPS Motorsport. Redan år 1999 till 2001 körde Johan Porsche då han kuskade runt mellan internationella GT-tävlingar i Belgien, Holland, Tyskland och Italien. År 2001 blev han också svensk GT3-mästare efter att i just Porsche ha vunnit 13 av 16 deltävlingar i det svenska GTR-mästerskapet vilket han genast följde upp med att återigen bli svensk GT-mästare nästa år. Från 2003 och framåt har Johan kört för olika STCC-team och märken och byggt upp en racingerfarenhet som få kan skryta med.

Så sent som i Göteborg City Race 2013 gjorde Johan ett inhopp i Swedish GT-klassen där han körde just en Porsche, och redan vid Carrera Cup-testet på Ring Knutstorp tidigare i år var han med Mtech/Cirkus Karlsson Racing för att känna på bilen. Där visade han med sina tider att Porsche-takterna fanns kvar i blodet – något Johan nu får bevisa mot den Skandinaviska Porsche-eliten i Göteborg!

Snabbfakta om Johan Stureson

Född: 3:e Augusti 1973
Familj: Frun Jennifer och sönerna Albin, Fabian och Vilmer
Bor: Villa i Kristianstad
Längd: 181 cm
Vikt: 76 kg
Äter helst: Skaldjur
Dricker helst: Mjölk till vardags, Öl till fest
Musiksmak: Blandat och Country
Styrka som förare: Beräknande och tekniskt knowhow.
Debut: 10 år. Helsingborgs Kartingbana i ett blött höstrace.
Blev 8:a och vann en ficklampa.
Bästa racingminnet: Vann SM i karting 1990 på hemmabanan Åsum Ring.
Meriter: http://www.johanstureson.se/johan/meriter/

Läs mer på www.johanstureson.se eller på www.facebook.com/Mtechworkshop.

Foto: Mtech

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda