Geir Svendsen förstärker Carrera Cup-startfältet till Göteborg City Race

Norske Geir Svendsen, välkänd för alla i Carrera Cup-publiken som följde serien 2013, återvänder inför 2014 års andra deltävling Göteborg City Race. Trots att han endast kört 14 Carrera Cup-race totalt så har Svendsen kört på Frihamnspiren i Göteborg inte mindre än tre gånger – och i år siktar han på en placering inom topp fem.

Geir berättar själv om förväntningarna inför tävlingen:

– Ifjol hade jag många bra varvtider, nu gäller det bara att sätta ihop många av dem till ett bra race. Jag kommer till start för Steber Racing och för första gången är jag endast förare, inte mekaniker, däckkille, m.m. vilket känns riktigt skönt. Det är ett lungt och informellt team som passar mig bra och Stefan har mycket rutin och kompetens som redan givit bra utdelning för mig, i finalen på Mantorp förra året och i Porsche Sports Cup på Mantorp i år, säger Geir.

Bakgrunden har Geir Svendsen inom road racing och alpint – och som varje seriös racingförare konditionstränar han flitigt under året. Så flitigt att han under vintern haft en period på kryckor och med brutna revben som resultat av träningen, något som dock inte hindrat honom från att sikta på Göteborg City Race:

– Jag har fokuserat mycket på Göteborg City Race och ser fram emot att komma dit igen. Där känner jag ju dessutom till de flesta av räckena runt banan… Jag har ju varit inne i många av dem, skrattar han.

Göteborg City Race går av stapeln på Frihamnspiren i Göteborg kommande helg, den 6-7 juni. Mer info finns på www.stcc.se och www.cityarena.se/stcc/.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda