Snickar-Matte spelar strategiskt inför racepremiär på svårbedömt underlag

Med endast en halvtimme kvar till start är underlaget blött men upptorkande på Ring Knutstorp. Molnen hänger dock ganska tätt runt banan, och ingen kan med säkerhet veta om det blir blöta eller torra förhållanden ute på banan. Ett avvikande däckval och lite tur skulle kunna vara avgörande i årets första Carrera Cup Scandinavia-race…

Oscar Palm ger ett självsäkert och glatt intryck i depån på lördagsmorgonen och den största nyheten i Porsche-lägret är sannolikt att Snickar-Matte, som igår körde av på kvalet och därmed fick sjunde bästa kvaltid, väljer att starta allra sist. Detta eftersom hans äventyr igår orsakade en s.k. “flat spot” på däcken. Matte väljer då att ta ut en ny uppsättning däck och acceptera bestraffningen för detta som är att placeras sist på griden.

Race ett går av stapeln idag kl. 10:05 och följs åt av det andra racet kl. 12:50.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda