Oscar Palm snabbast i Carrera Cup Scandinavias försäsongstest på Ring Knutstorp

Med endast en vecka kvar till premiären i Carrera Cup Scandinavia 2014 på Ring Knutstorp kördes idag seriens officiella försäsongstest på samma bana. Oscar Palm, som återkommer till serien efter en säsongs uppehåll, tog sig genast an favoritskapet då han var snabbast på testet med stadiga tider strax under 59 s runt den slingriga skånska banan.

Oscar Palm berättar själv om testet:

– Vi hade många jämna tider där nere under 59s och vi hann även köra en hel racestint under dagen med bra fart över alla 20 varven, så bra och jämn fart över många varv får väl bli vad vi tar med oss härifrån. Vi gick ut lungt på gamla däck och tog det försiktigt efter lite problem som vi hade igår, sedan la vi på bättre däck och laddade på lite mer. Jag är supernöjd med bilen och allt fungerade väldigt bra, så det finns verkligen inte mycket att klaga på. Nu hoppas jag bara att det inte blir regn till premiären, för det har jag ju inte kört på sedan Solvalla 2012. Vi satsar på en torr premiär, skrattar Palm över telefon på väg hem från Knutstorp.

Bakom Palm stod Mats “Snickar-Matte” Karlsson för det hårdaste motståndet. TV-snickaren gick från klarhet till klarhet förra säsongen med ett antal pallplatser, men lyckades trots några riktiga urladdningar inte riktigt ta sig ner under 59-strecket idag. Med sina 77 varv var Matte dock en av de förare som var mest ute på banan, något som naturligtvis är positivt att ta med sig till nästa veckas premiärtävling.

Bakom Palm och Snickar-Matte utspelade sig en intressant fight när Kenneth Pantzar, Magnus Öhman och Anders Conradzon gjorde upp om platserna 3-5. Samtliga slog sig ner på tider under minuten och till sist gick Kenneth Pantzar, som imponerat under hela försäsongen, vinnande ur en fight som förmodligen kommer resultera i otaliga revanschförsök under säsongen…

Nu återstår bara för teamen att göra sina sista justeringar inför säsongspremiären på Ring Knutstorp. En snabb titt på långtidsprognosen antyder fint väder med möjlighet till någon regnskur och ca 15 plusgrader, så Oscar Palm kan inte helt andas ut. Solen tycks dock – som vanligt i Carrera Cup-sammanhang – ha överhanden, så om en vecka ses vi i Skåne för premiären i Carrera Cup Scandinavia 2014!

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda