Michelin Award till Oscar Palm och Carl-Olov Carlsson

Som om karriärens två första Carrera Cup-segrar inte vore nog – när Oscar Palm ändå var i farten belönades han med både Michelin Award för att ha varit bästa poängplockare under helgen samt Mobil1 Award för helgens snabbaste varvtid. Samtidigt belönades Carl-Olov Carlsson med Michelin Award i klassen Porsche Approved (f.d. kategori B).

Michelin Award är inför säsongen 2014 utökad till att omfatta en uppsättning däck till Carrera Cup Scandinavias huvudklass och en uppsättning för bilarna i Porsche Approved-klassen. Totalt under säsongen kommer inte mindre än 10 uppsättningar tävlingsdäck av absolut högsta kvalitet att delas ut. Seriens sponsor av smörjmedel, Mobil1, delade samtidigt ut sin award i form av en uppsättning flaskor olja. Belöningen går varje tävlingshelg till den förare som har helgens bästa varvtid, vilket denna helgen var… Ja, just det; Oscar Palm!

För Oscar Palm, som redan tycktes vara i sjunde himlen och på väg uppåt, blev belöningarna ytterligare ära och en knuff i ryggen:

– Det är ju plus på kontot och kul att få tillbaka ett bevis på att man gjort något bra. Däcken kommer att komma mycket väl till pass senare under säsongen och olja är ju perfekt, då kan jag fylla på både i min privata Porsche och i tävlingsbilen, skrattade Palm.

Carl-Olov Carlsson fick belöningen precis efter sin krasch i andra racet och var av förklarliga skäl lite mer dämpad, men med lite distans kan han förmodligen glädjas desto mer över det generösa tillskottet till racingbudgeten:

– Det är lite svårt att säga så mycket positivt nu, men att få fyra helt nya, fina Michelindäck är definitivt ett bra tillskott för resten av säsongen, konstaterade Carl-Olov – möjligen med antydan till ett leende…

Läs mer om Michelins däck på www.michelin.se och om Mobil1:s oljor på www.mobil1.se.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda