Johnny Capor kör för Mtech under säsongen 2014

För flera månader sedan annonserade Mtech inköpet av den klassiska “MARTINI-bilen” inför årets Carrera Cup-säsong. Vem eller vilka som skulle köra bilen har hittills helt varit höljt i dunkel, men nu står det klart att Johnny Capor blir bilens förare för tre tävlingar under säsongen.

Johnny Capor har tidigare kört cup-bil i England och även Nordic Supercar, men är ny till Porsche-scenen:

– Jag har fuskat med lite racing tidigare men aldrig kört Porsche. Det är en speciell känsla och man måste lära sig att lita på bilen. Under de tester jag kört hittills har jag märkt att teamet är mycket skickliga och med deras kunskaper kan man verkligen laborera med bilen och kraften mot marken. Efter att ha kört tester på Knutstorp idag [läs: torsdag] och tidigare på Gelleråsen samt på Mantorp börjar jag få lite mil i ryggen inför säsongen. Bilen känns mycket välavstämd och när man väl får det att hända så är den hur skön som helst, säger en glad men trött Johnny efter att under dagen ha tillryggalagt inte mindre än 91 varv på Ring Knutstorp.

Planen är att Johnny kör tävlingarna på Ring Knutstorp nästa vecka samt Falkenberg och Mantorp senare under säsongen. Mtechs teamchef, Magnus Karlsson, berättar om ambitionerna:

– Tanken är att skynda långsamt och komma in i bilen, och det har Johnny gjort bra. Han gör stadiga förbättringar och det går sakta men säkert fortare ute på banan. Vi är glada att ha honom med i teamet!

Alla som håller på med racing vet vilken förvandling många förare genomgår när de kommer ut på banan. Ögonen blir svarta och armbågarna blir vassare än någonsin. Facit har vi först om en dryg vecka, men intrycket är att Capor tar sig an sin nya utmaning med en osedvanligt stor skopa glädje och ödmjukhet:

– Man ska ha i åtanke att det är en helt ny bil för mig och det är åtta år sedan jag körde på den här banan senast. Det har varit en strålande dag på testet idag och jag är nöjd med att ha varit bara två sekunder efter de andra grabbarna. Jag lär mig mycket bara på att åka i spåret bakom teamkollegorna och jag får mycket tekniskt stöd vid sidan av banan. Det viktiga är att vi hjälps åt, har roligt och utvecklas under säsongen, summerar Johnny sina egna förväntningar inför en garanterat händelserik säsong.

Återstår gör att ta reda på vem som kör Mtechs fjärdebil i övriga race under säsongen. Detta är ännu inte klart, men spekulanter finns enligt Magnus Karlsson. Karlsson är dock hemlighetsfull och fortfarande tycks möjligheten finnas kvar för den intresserade att bli teamkollega med Snickar-Matte, Pantzar, Öhman och Capor i den spännande Carrera Cup-säsongen 2014. Först ser vi dock fram emot teamets bravader i säsongspremiären om en vecka, där Johnny Capor alltså tar platsen bakom ratten.

Foto: Bengt-Åce Gustavsson / Racefoto.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda