Michelin utökar samarbetet med Carrera Cup Scandinavia – instiftar Michelin Award för kategori B

Michelin Nordic AB är känd som en lång och trogen partner till Carrera Cup Scandinavia – och inför 2014 års säsong utökar däcktillverkaren samarbetet med den prestigefyllda racingserien.

Michelin Award är sedan tidigare en eftertraktad utmärkelse, som utdelats i samband med cupens race i form av en komplett uppsättning racingdäck från Michelin. Från årets säsong ställer Michelin upp med inte bara en utan två uppsättningar däck per tävling:

– Våra vänner på Michelin Nordic AB vill tillsammans med oss uppmuntra alla de fantastiska Porsche-förarna där ute att köra kategori B. Vi vet att det finns många talanger i GT3 Cup Challenge och Porsche Sports Cup som gärna vill köra med oss, så till årets säsong kommer två Michelin Awards delas ut; en för kategori A och en för kategori B. Således blir det inte bara en utan två uppsättningar däck som delas ut, något vi hoppas kan uppmuntra nya förare att uppleva glädjen i att köra Carrera Cup Scandinavia. En grym möjlighet för nya förare att testa Carrera Cup till ett överkomligt pris, säger Per Andersson, Carrera Cup Manager.

Totalt handlar det om 10 uppsättningar däck som delas ut. För kategori A kommer Michelin Award att delas ut i fyra deltävlingar under säsongen, medan kategori B belönas med en Michelin Award per deltävling – alltså i samtliga sex deltävlingar.

 

Om Michelin

Michelin är ett franskt företag som har tillverkat däck sedan 1888. Företaget har levererat däck inom motorsporten i 117 år och har ett långt samarbete med Porsche Motorsport.

Läs mer på: www.michelin.se

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda