Mats “Snickar-Matte” Karlsson toppade warm-up på Gelleråsen

Carrera Cup Scandinavias årliga warm-up gick idag av stapeln på Gelleråsens motorbana utanför Karlskoga – och Mats “Snickar-Matte” Karlsson och hans kamrater i Mtech-teamet toppade varvtiderna vid dagens slut.

Karlsson fortsätter i år sin framgångsrika satsning Cirkus Karlsson Racing tillsammans med Mtech-stallet, som i år även driver bilar åt Kenneth Pantzar och Magnus Öhman som även resultatmässigt placerade sig på platserna bakom Mats Karlsson. På plats med teamet fanns även föraren Johnny Capor – kan detta måhända bli den fjärde, än så länge anonyme, förare som teamet annonserat skall köra för dem under årets säsong? För att vara ny i sammanhanget skötte sig Capor onekligen bra med 11e bästa tid av 24 startande på dagens test.

Trion Magnus Landell, Peter Lindqvist och Niklas Sjöberg, som inför säsongen köpt Johan Kristofferssons omutbart snabba och nästan löjligt prisbelönta Porsche 911 GT3 Cup knep fjärdeplatsen på testet medan den ständigt lika snabbe och trevlige norsken Thomas Solberg och målmedvetna Roger Hyden rundade av topp 6. Nästa Carrera Cup-meriterade förare blev sedan Johan von Berens på niondeplatsen som fick finna sig i att vara snäppet långsammare än GT3-kollegorna Franck Århage och Hans Holmlund.

För Porsche-förarna väntar i veckan ett informationsmöte om årets säsong innan det den 1a maj är dags för officiellt försäsongstest på Ring Knutstorp. Då börjar det bli dags att skaka av rattrosten på allvar inför säsongsstarten den 9-10 maj på samma bana.

Foto: Bengt-Åce Gustavsson/Racefoto

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda