Carl-Olov Carlsson vann premiären i GT3 Cup Challenge efter superuppkörning

Lindesbergssonen Carl-Olov Carlsson, med erfarenhet från Carrera Cup Scandinavia, GT3 Cup Challenge och även tyska Carrera Cup-mästerskapet, vann igår en actionfylld premiär i GT3 Cup Challenge efter att ha kört upp sig från sista plats.

Efter att Carlsson tappat ett hjul i starten på kvalet blev han stående redan i första sväng och fick därmed starta sist i racet. Där körde han istället som en furie och arbetade sig sakta men säkert upp genom fältet i ett race som var mycket sevärt på alla sätt. Magnus Berggren, som vann kvalet, hade länge en stor ledning i racet men till sist fick även han vika ner sig för Carl-Olov Carlssons aggressiva körning. Bland övriga tävlande märktes bland annat nykomlingen Robin Sundkvist, som gjorde sin tävlingsdebut i Porsche, men ändå mäktade med en imponerande fjärdeplats.

I samband med racet passade även ett antal Porsche-förare på att testa sina vingar utom tävlan. Peter Höst Hansen och Kenneth Pantzar hade en imponerande strid och runt dem syntes även Oscar Palm, Mats “Snickar-Matte” Karlsson, Fredrik Behring, Magnus Öhman m.fl.

Nästa anhalt blir nu Carrera Cup Scandinavias försäsongstest på Ring Knutstorp den 1 maj innan säsongen startar med tävling på anrika ringen den 9-10 maj.

Foto: Nils Andersson / KMS Racing

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda