Stort intresse och många nya förare i Carrera Cup Scandinavia när nya Porsche 991 lockar

Årets Carrera Cup-säsong lockar allt fler deltagare. Ett antal är redan klara och fler knackar på dörren, medan kampen om de bilar som finns tillgängliga hårdnar. I nästa års cup har Porsche 991 premiär och marknaden är glödhet för såväl nya som gamla Porschar.

Carrera Cup Scandinavia-generalen Per Andersson konstaterar:

– Det är enorm skillnad mot tidigare. Då har vi knappt haft några anmälda alls i mars månad, men till 2014 har vi redan 7 st som bokat in hela serien. Totalt är det redan 20-talet bilar som indikerat att de kommer att köra serien i någon form och flera nya är på gång!

När racing-Sverige är lite i gungning står sig Carrera Cup Scandinavia med andra ord mycket starkt. Med den kommande modellen Porsche 991 i antågande inför nästa år har intresset för serien tagit ordentlig fart. 991:an kommer från och med 2015 att tillåtas i Carrera Cup Scandinavia och den kommer att kompletteras med nuvarande modellen 997 i en egen klass.

Under vintern har tekniker från Carrera Cup Scandinavias organsation varit hos Porsche i Tyskland för utbildning på den nya racerbilen – och det är minst sagt en lyrisk samling tekniker som inte ger bilen annat än lovord. För den hugade spekulanten så kommer 991:an att börja säljas under försommaren då en demobil också kommer att kunna visas upp. Det stora intresset för den nya bilen har även satt rejäl fart på försäljningen av nuvarande 997 som dels blir en vinnarbil i GT3 Cup Challenge, men som även kommer att köras vidare i Carrera Cup Scandinavia. Flera av de svenska bilarna har bytt ägare under vintern, vilket kommer att resultera i nya spännande namn på racingbanorna under år 2014.

Närmast ser vi fram emot premiären på Ring Knutstorp den 9-10 maj.

Bilder: Nya Porsche 991 samt teambild från Carrera Cup Scandinavia 2013. Foto: Porsche och Teambild.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda