Steber Racing satsar på tredje gången gillt med Oscar Palm i teamet

För några veckor sedan blev det klart att 2012 års tredjepristagare i Carrera Cup Scandinavia, Oscar Palm, återkommer till serien – den här gången med sikte på guldet. Nu står det klart att Oscar valt att samarbeta med välrenommerade Falu-teamet Steber Racing, som även de är rejält sugna på platsen högst upp på prispallen…

Teamchef Stefan Pettersson, själv skicklig racingförare, berättar:

– Det blir tredje gången gillt för oss i år! Vi har varit tvåa i Carrera Cup Scandinavia två år i rad, först med Philip Forsman 2012 och sedan med Ola Nilsson 2013. Nu satsar vi på att vinna och då tror vi att Oscar Palm är en bra förare att arbeta med. Han är snabb och vi känner honom sedan förut, säger Stefan entusiastiskt.

Även Oscar Palm, som var en stående spekulant på topplatserna i Carrera Cup Scandinavia då han senast körde cupen 2012, men aldrig lyckats få kliva högst upp på pallen i slutet av säsongen är nöjd och hyllar Steber Racing:

– Man har ju sett Steber Racing i aktion länge och sett hur de skötte först Philip Forsmans och sedan Ola Nilssons bil. Bägge har ju lyckats hänga med fantastiskt bra och teamet har bevisat att de är skickliga, noggranna och inte minst att de har väldigt kul i teamet. Det tror jag är jätteviktigt, för har man kul så syns det i resultatlistan. Samtidigt så verkar de ha 100% koll på bilen och har inte drabbats av några driftstopp varken då Ola eller Philip körde. De har ju andra jobb vid sidan om racingen och gör detta för att de brinner för motorsport, vilket är något jag uppskattar. Vissa team kan ha en tendens att värdera pengarna högre än att bilen fungerar 100%-igt, men här är det nästan tvärtom. Det ska bli väldigt kul att jobba med Stefan och grabbarna.

För den som vill se Oscar Palm och Steber Racing i aktion så inleds Carrera Cup Scandinavia den 9-10e maj på Ring Knutstorp, några mil utanför Helsingborg.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda