Johan von Berens nästa förare till Carrera Cup Scandinavia 2014

För fans av Porsche Sports Cup och GT3 Cup Challenge är namnet självklart – men år 2013 började han också känna sig för och ta för sig i några av Carrera Cup Scandinavias race. Johan von Berens tycks ha fått mersmak och blir nu näste förare i ordningen att meddela att han deltar i Carrera Cup Scandinavia 2014.

Johan berättar själv:

– Jag har tänkt åka några deltävlingar i cupen, precis som förra året, och ambitionerna är väl ungefär desamma placeringsmässigt också. För tillfället jagar jag lite sponsorer och jobbar på att ha bilen i helt ny skepnad till säsongen. Samtidigt hoppas jag att många i vårt gäng från GT3 Cup Challenge och Porsche Sports Cup hakar på och kör i Carrera Cup, men de kommer få ta i rejält för att slå mig… Jag ska vara snabbare än någonsin, skriv det, skrattar Johan.

Exakt vilka tävlingar Johan väljer att delta i är ännu inte klart eller hur många det blir. Han gör dock tydligt klart att han kommer köra både GT3 Cup Challenge och Carrera Cup Scandinavia – lika många tävlingar i varje serie – och någon full säsong ser det inte ut att bli i någon av serierna. Ska man gissa på någon specifik tävling så är finalen iallafall ett starkt kort – Johan lovordar 2013 års superuppställning till finalen:

– Finalen var grym förra året, jag hoppas verkligen på fler sådana tillfällen!

Bilden: Johan von Berens in action i Carrera Cup Scandinavia-finalen 2013 på Mantorp Park.

Foto: Micke Fransson/Teambild

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda