Sveriges mest segerrika Porsche 911 GT3 Cup startar Carrera Cup Scandinavia 2014 med ny besättning

Igår blev det klart att en trio med Magnus Landell, känd för Porsche-älskare från GT3 Cup Challenge, i spetsen åtföljd av Peter Lindqvist och Niclas Sjöberg köper en Porsche 911 GT3 Cup och kör den i Carrera Cup Scandinavia 2014. Det är dock inte vilken Porsche som helst – utan den bil som Johan Kristoffersson körde 2013 och som innehar ett rekord som förmodligen är svårslaget i såväl Sverige som världen…

Bilen har nämligen vunnit inte mindre än 87% av de tävlingar den startat i, i händerna på regerande Carrera Cup-mästaren Johan Kristoffersson. Nu är det dock nya ägare och även om Magnus Landell ser med tillförsikt på säsongen så är kanske förväntningarna något mer blygsamma:

– Vårt mål blir såklart att känna på cupen och bekanta oss med bilen. Jag hade en -07:a och körde förra året, vilket är en helt annan bil, och så är vi ju tre som ska dela på bilen i Carrera Cup Scandinavia i år. Det innebär att det inte finns något att hämta för oss i själva mästerskapstabellen, men vi har naturligtvis ambitionen att vänja oss vid det betydligt högre tempot än i GT3 Cup Challenge och hänga med motståndarna. Men ja, det är klart att de gamla segersiffrorna förpliktigar – det bekymrar mig lite, skrattar Magnus…

Trion som ställer upp med bilen består av Magnus, med förflutet från Camaro Cup och på senare år GT3 Cup Challenge. Med sig har han Peter Lindqvist och Niclas Sjöberg, som de senaste två åren kört tillsammans med honom i GT3 Cup. Magnus berättar hur det började:

– Vi tre umgås mycket och har även affärer ihop, sedan är jag den av oss som har mest erfarenhet av motorsport – både racing och rallycross. Faktiskt så började Niclas och Peter som sponsorer till mig, med sedan ett par år är de med och kör också. På de två åren de har kört GT3 Cup Challenge har de haft en fantastisk utveckling, så även om deras totala racingerfarenhet är begränsad måste jag säga att de utvecklats fantastiskt och tiderna de sätter ute på banorna börjar bli riktigt bra…

Med ambitionen att köra både Carrera Cup Scandinavia och, i de fall tävlingarna inte krockar, GT3 Cup Challenge så kommer trion att få mycket tid i bilen. Kanske lyckas de slå Kenneth Pantzar, något som iallafall verkar vara trions gemensamma mål:

– Haha, ja, vi känner Kenneth Pantzar väl och umgås med honom. Honom ska vi slå, skrattar en uppenbart nöjd Magnus Landell – nybliven ägare till Sveriges garanterat segerrikaste 911 GT3 Cup…

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda