Snickar-Matte och Lars-Bertil Rantzow avslutade säsongen på Hockenheim

Ola Nilsson var på intet vis den enda svensken som valde att köra den tyska Carrera Cup-finalen på Hockenheim förra helgen. På plats fanns även Lars-Bertil Rantzow och Mats “Snickar-Matte” Karlsson – där den senare höll den svenska fanan högt och slog till med en pallplats i kategori B.

Matte berättar om upptakten till det tyska äventyret:

– Jag och Lars-Bertil bestämde oss tidigt för att åka ner till Hockenheim för en säsongsavslutning med hela teamet. Vi kom ner på torsdagen och började förbereda, sedan på fredagsmorgonen körde vi en timmes träning och satt och gick igenom inställningar. De körde bil helt annorlunda där nere, så vi fick ett uppvaknande när vi var ca 2.5 sekunder efter på testet. Till kvalet hade vi dock fått till det lite bättre, man kvalade 20 minuter först och sedan fick topp 15 kvala ytterligare 10 minuter. Bästa tiden blev kvaltid till race två medan näst bästa räknades till race ett, berättar Matte entusiastiskt.

Efter ett torrt kval på lördagen var det så småningom dags för race, med Matte på 26:e plats av 36 bilar i första racet och 28:e plats i det andra racet. “Hyfsat okej” löd hans omdöme om kvalplatserna, men desto bättre gick det i starten:

– Jag gjorde en riktigt bra start i race ett och tog tre placeringar direkt, sedan passerade jag en till under racet och någon framför mig körde av också… Totalt sett slutade jag på 20:e plats i race ett, vilket innebar 3:e plats i kategori B. Till race två började det tokregna och vi fick köra ut på regndäck. Det blev ett riktigt svettigt race med mycket spray men jag lyckades ta ett par bilar i starten där också och nån till sedan under racet… Jag låg bland annat länge och hade en fight med en annan kille i kategori B men han lyckades ta andraplatsen från mig så till sist slutade jag trea i kategorin. Det var en mycket lärorik och rolig helg, trots att det var lite tryckt stämning efter Sean Edwards tragiska bortgång, berättar Matte.

Foto: Mats Karlsson / Privat.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda