TTA-test i Karlskoga för GT Cup-mästarna

Mästarna av GT Cup 2012 fick vara med under TTA Junior Program-testet på Karlskoga Motorstadion förra helgen. Totalmästaren Roar Lindland fick testa Flash Engineerings TTA-bil.
– Det är definitivt en potent bil och man måste verkligen jobba hårt med den för att köra snabbt. Bilen är balanserad och man kan fokusera helt på körningen. Det var ett mycket intressant test och man blir sugen på mer, säger Lindland.

Kategori två-mästaren Johan Löfqvist fick också testa Flash Engineerings bil och var mycket nöjd efter testpasset som inleddes med att förarna fick åka med TTA-förare i passagerarstolen innan sin egen körning.
– Det här var det bästa priset jag någonsin fått. Bilen gav en riktig racingbilskänsla, bromsarna var fantastiska. Greppnivån var riktigt hög och den var helt enkelt skitkul att köra, säger Löfqvist.

TTA valde även ut en extra förare från varje supportklass i årets TTA – Elitserien i Racing och från GT Cup blev det bronsmedaljören Erik Jonsson som fick testa Polestar Racings bil.
– Verkligen en häftig bil att köra, speciellt kul att få testa Polestars TTA-bil. Jag log genom alla mina varv. Det var grymt att få prova på kungaklassen, säger Jonsson.

Totalt deltog 28 förare, mästare och nya talanger, under testdagen där de fick testa TTA-bil eller bilar från instegsklasserna i mästerskapet för de yngre förarna. Mer information om testdagen här.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda