Snabb, utmanande och tuff femteplats på Tierp Arena

Peter Jervemyr imponerande i säsongsfinalen av Carrera – GT Cup på helt nya Tierp Arena. Fjärde placering och snabbaste varvtid i racet visar tydligt att han både vill och kan utmana om segrarna.

I helgens inledande tester placerade sig Jerven med fjärde och tredje bästa varvtid, något som länge såg ut att förbättras till den bästa under kvalet.

– Hade ett varv med ruskigt bra sektortider, vi var överlägset snabbast men tyvärr blev det ett uns av överkörning, ett litet misstag och i stället blev det femte plats, säger Jerven.

I racet var kämparglöden stor, men när Matte Karlsson framför Jerven laddar för hårt över en kurb skadas hans frontspoiler, dessvärre flyger spoilern upp och skadar även Jervens.

– Det blev en utmaning att köra utan downforce på framhjulen, speciellt på Tierp där det gäller att vara man eller mus. Oavsett var på banan är man aldrig långtifrån en betongmur, speciellt inte när man i ena chikanen laddar fullt på femmans växel. En jäkligt rolig bana, men också krävande, säger Jerven.

Peter utmanade i slutet av racet om pallplatsen, men trots racet snabbaste varvtid lyckades han inte ta sig förbi och slutade på fjärde plats.

– Ett roligt race med mycket händelser, men det är frustrerande att vara snabbast i racet men tappa i kvalet. Vi har ju farten, men inte hela tiden. Det är något vi definitivt ska jobba på till nästa helg, avslutar Jerven.

Nästa helg är det stor final på Solvalla i Stockholm för Porsche Carrera Cup. Då blir laget fulltaligt och Peter Jervemyr får sällskap av teamkollegan Arne Jörgensen.

20120915-144647.jpg

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda