Skoog segrar på Tierp Arena och säkrar silvermedaljen

Patrik Skoog utnyttjade sin pole position maximalt i finaltävlingen av Carrera – GT Cup på Tierp Arena och ledde från start till mål. Segern innebär att Skoog säkrar silvermedaljen i mästerskapet.
– Det var ju bara så skönt. Allt har fungerat perfekt från start till mål och det går ju inte att avsluta säsongen på ett bättre sätt, jag är jättenöjd, säger Skoog.

”Snickar-Matte” Karlsson säkrade sitt bästa resultat för året med en andraplats efter att ha tagit sig förbi regerande mästaren Roar Lindland under tävlingen.
– Jag tappade frontsplittern tidigt och då blev det rejält understyrt och kämpigt. När Roar gjorde en miss i chikanen var det bara att tacka och ta emot. På slutet blev det mycket defensiv körning när Roar låg på och det höll hela vägen, säger ”Snickar-Matte”.

Lindland var uppe och utmanade Skoog om ledningen i början av tävlingen, men tappade mot slutet av tävlingen och gjorde sedan ett misstag som gjorde att norrmannen tappade till en tredjeplats.
– Jag fick en kanonstart och tog mig förbi Matte, men ett misstag senare kostade andraplatsen. Jag hade kanske kunnat komma tillbaka med några varv till, men jag var väl lite snäll mot Matte, säger Lindland.

Peter Jervemyr gjorde en stark tävling till fjärde plats i mål efter att ha varit tvungen att kämpa sig upp tillbaka genom fältet efter att ha snurrat under de första varven.

Erik Jonsson hade en tung tävling och körde i mål som femma efter att ha snurrat på andra varvet. Femteplatsen betyder att Jonsson förlorar andraplatsen i mästerskapet och får i stället ta emot bronsmedaljen totalt.

Martin Öhlin fortsatte sin imponerande framfart och körde i mål som sjätte man i sin långsammare kategori två-bil. Micael Ljungström korsade mållinjen som sjua framför kategori två-mästaren Johan Löfqvist. Peter Eriksson och Anders Davidsson var sista förare i topp tio.

Race – Tierp Arena – Topp 10

1 Patrik Skoog 27 varv
2 Matte Karlsson +3.992
3 Roar Lindland +4.549
4 Peter Jervemyr +6.012
5 Erik Jonsson +7.238
6 Martin Öhlin +8.202
7 Micael Ljungström +28.936
8 Johan Löfqvist +29.977
9 Peter Eriksson +41.015
10 Anders Davidsson +1 varv

Kompletta resultat.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda