Lindland och Bernadotte segrar i första GT Sprint Cup-tävlingen

Roar Lindland har dominerat helgens första GT Sprint-race efter att ha chansat på slicks och startat sist från depån på en upptorkande Göteborg City Arena.
– Det var riktigt halt i början på slicks och det tog tio varv innan jag kunde attackera. Men sedan kom känslan och då kunde jag attackera. En riktigt skön seger från sista plats till seger, säger Lindland.

Norrmannen – som redan är krönt mästare i GT-Cup, inledde tungt men när ett torrt spår växte fram fick Lindland upp temperaturen i däcken och kunde i slutändan runda polemannen Matte Karlsson efter att ha åkt närmare fem sekunder snabbare per varv än alla bilar med regndäck.

Karlsson kunde nätt och jämt säkra andraplatsen framför en flygande Håkan Ricknäs som även han chansat på slicks men kunde inte hänga med i Lindlands tempo efter att ha fastnat bakom fjärde och femteplacerade Ferrariförarna Martin Nelson och Peter Wallenberg i tävlingens mellersta skede. Jimmy Johansson var länge med i kampen om pallplatserna men efter en safety-car då Johan Rosén krashat sin Ginetta och spritt delar i andra kurvan tappade Johansson till femte och efter en hjul mot hjul-duell med Peter Wallenberg avsultade han sitt race i räcket.

Johan Löfqvist och Geir Svendsen hängde på de framförvarande någorlunda men kunde aldrig utmana om top-5 placeringarna efter att slicksbilarna tagit sig förbi.

Prins Carl-Philip Bernadotte på regndeck tog sin tredje seger för året i klass GTB där han med god marginal lämnade Johan Sahlanders Porsche bakom sig. Tredjeplacerade Anders Holmberg hade stora bekymmer att få upp temperaturen då han också chansat på slicks och vart varvad av ledarna efter bara fyra varv, men kunde ändå säkra den sista pallplatsen.

– Däcken höll nästan, men det var riktigt halt. Jag gillar banan och skönt med en ny seger, säger prins Carl Philip.

Erik Jonssons Porsche skulle med största sannorlikhet kunnat vara med och slåss om segern då även han chansat på slicks, men hans race tog slut efter en snurrning som lämnade honom sist i fältet, följt av en kontakt med räcket som bestämt avslutade Jonssons race.

Kompletta resultat.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda