Lindland mästare av Carrera – GT Cup 2012 efter fjärde segern

Roar Lindland säkrade titeln av Carrera – GT Cup 2012 efter sin fjärde seger för året på Anderstorp Raceway i dag. Norrmannen ledde tävlingen från start till mål.
– Underbart! Jag har inte räknat poängen, jag visste inte att jag blev mästare genom den här segern. Extra roligt att som norrman vinna ett mästerskap i Sverige. Detta motiverar mig för kommande satsningar, säger Lindland.

De första varven av tävlingen var händelserika. Jan West var som en igel på Lindland, men möjligen var han för het. På tredje varvet bromsade sig Patrik Skoog förbi West, på det fjärde kom Erik Jonsson.

Kampen om platserna två och tre gynnade förstås Roar Lindland som i lugn och ro kunde utöka sin ledning.
– Det var ett konstigt race, Janne var het i början men jag kunde ändå få en lucka. Banan har förändrats för varje pass vi kört i helgen, så det har varit svårt att hitta rätt. Men det gick ju bra, säger Lindland.

På det tionde varvet utmanade ”Snickar-Matte” Karlsson West, men nu stängde West dörren och det slutade med att båda snurrade av och hamnade i lecakulorna. Säkerhetsbilen kom ut på banan och tyvärr var bärgningen tidskrävande, så att racet flaggades av innan fältet släpptes i väg.

Skoog säkrade andraplatsen framför Jonsson och Ljungström. Geir Svendsen var näst bästa norrman i tävlingen framför kategori två-segrare Johan Löfqvist. Håkan Ricknäs tvingades bryta tävlingen på varv åtta på grund av en brusten drivaxel.

Tävling – Anderstorp – Topp 10

1 Roar Lindland 15 varv
2 Patrik Skoog +1.645
3 Erik Jonsson +2.060
4 Micael Ljungström +2.209
5 Geir Svendsen +2.504
6 Johan Löfqvist +3.097
7 Kjell Dunkhols +4.013
8 Peter Granstrand +4.469
9 Lars Gustafsson +5.103
10 Jörgen Thuresson +1 varv

Kompletta resultat.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda