Johan Löfqvist mästare av kategori två i Carrera – GT Cup 2012

Johan Löfqvist säkrade titeln i kategori två av Carrera – GT Cup 2012 samtidigt som Roar Lindland säkrade titeln i kategori ett på Anderstorp Raceway.
– Detta var mitt mål och nu har vi gjort det! Det är självklart en skön känsla och nu kan vi njuta av finalen på Tierp Arena, säger Löfqvist.

Trackslackers-föraren har totaldominerat kategori två med fyra segrar av fem möjliga under årets säsong. Närmaste konkurrent är Peter Granstrand som inför finalen är 39 poäng bakom med 25 poäng kvar.
– Jag har krossat motståndet i år. Givetvis hade vi hoppas på fler förare i klassen, men vi har gjort en solid satsning i år och jag är stolt över den här titeln. En kul bonus är att vi har varit med uppe och slagits bland de snabbare kategori ett-förarna, säger Löfqvist.

I kategori två tävlar förarna med den äldre modellen av Porsche 911 GT3 Cup som har ungefär 30 hästkrafter mindre och har färre aerodynamiska hjälpmedel, bland annat. Löfqvist rankar tävlingen i Falkenberg som sin bästa i år där han körde i mål på en total femteplats med flertalet snabbare bilar bakom sig.
– Falkenberg var bäst i år. Jag trivs på den banan, jag gillar när det går fort och jag gjorde bra i från mig där i år, säger Löfqvist.

Med segern i kategori två är Löfqvist en av de förare som kommer att få delta i TTA – Junior Program-testdagen på Karlskoga efter säsongens slut. Här får mästarna av supportklasserna i TTA – Elitserien i Racing testa TTA-bil.
– Jag ser fram emot att köra TTA-testet och det ska bli intressant att få mäta sig där mot de andra mästarna i de olika klasserna. Men innan dess ska vi köra finalen på Tierp Arena och det ska bli riktigt kul. En helt ny bana och vad vore bättre än att avsluta säsongen med att bli den första som segrar där, säger Löfqvist.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda