Dubbelseger för Roar Lindland i Göteborg

Roar Lindland tog sin andra seger för helgen då han ledde från start till mål i säsongens sista GT Sprint Cup race. Han vann loppet tämligen ohotat före Matte Karlsson som inledde helgen starkt med pole position men fick därifrån ge sig för den flygande norrmannen.
– Teamet har gett mig en helt fantastisk bil, jag har aldrig haft en så bra bil här i Göteborg. Säsongen kunde inte sluta på ett bättre sätt, säger Lindland.

Lindland och “Snickar-Matte” ryckte iväg direkt från Erik Jonsson på tredjeplats i vad som var ett relativt lugnt race för de båda men lämnade alltså Jonsson jagad av Jimmy Johansson som satte snabbaste varvtid i sin jakt på den sista pallplatsen. Det räckte inte hela vägen trots att han tog in massor med tid på framförvarande bil under andra halvan av racet.

Geir Svensen och Johan Löfqvist har legat nos mot bakvinge på varandra hela helgen och gjorde det även i detta racet även fasst det i slutändan skillde lite mer tid än vanligtvis dem emellan väl över mållinjen.

Hetaste kampen i racet stod IKC Scuderia Autoropa duon Peter Wallenberg och Martin Nelson för då den sistnämnde bokstavligt talat sköt den första framför sig hela racet. Ett par desperata omkörningsförsök mot racets slutskede räckte dock aldrig till och Wallenberg fick den heta sjundeplatsen, bara 0,2sek före stallkompisen Nelson.

Hans Holmlund tog segern i GTB-klassen där bara två förare klassificerades efter att Carl Philip Bernadottes lopp tog slut redan på formationsvarvet då han tappade bilen ut ur den snabba chikanen på baksidan av banan och stannade emot räcket. Anders Holmberg blev tvåa i sin BMW M3 GT4.

Kompletta resultat.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda