Skoog lägger rökarvarv och tar pole position

Patrik Skoog överraskar och sätter snabbaste varvtid när GT Cup kvalade. Bakom honom hittar vi gästande Linus Ohlsson och Peter Jervemyr. Mästerskapsledaren Roar Lindland startar från fjärde plats.
– Känns verkligen jättebra, första pole och jag har redan mersmak, säger Skoog.

Tre pallplatser i tre körda race, det är facit för Patrik Skoog i GT Cup-säsongen hittills och helgens Kanonlopp verkar inte bli något undantag, speciellt inte efter att han la beslag pole position på ett regnblött Karlskoga Motorstadion.
– Min första första pole position och jag har redan fått mersmak. Otroligt roligt! När det är torrt och går så mycket snabbare tar åldern ut sin rätt, men nu i vått gäller det att vara mer taktisk och ta rätt beslut. Det gick ju utmärkt, säger Skoog.

Kvalet gästades av TTA-föraren Linus Ohlsson som satte näst bästa varvtid och får därmed starta i första startled bredvid Skoog. I tredje startruta hittar vi Peter Jervemyr.
– Mycket härligt, hade visserligen ett ännu snabbare varv på gång med överlägset snabbaste sektortiden men blev störd av framförvarande. En tredjeplats är ändå är grymt bra och jag vet att vi har en vinnande racesetup, säger Jervemyr.

Mästerskapsledaren Roar Lindland var under gårdagens testpass snabbast, men får i racet nöja sig med start från fjärde ruta.
– Svårt på blött, speciellt när det som nu ena stunden slutade regna, torkade och därefter började igen. Lyckades inte pricka in något perfekt varv, men nu får vi fokusera på ett bra race och göra det bästa, säger Roar.

Från femte plats startar Matte Karlsson, följd av Micael Ljungström på sjätte och Erik Jonsson på sjunde.
– Jag var helt enkelt inte snabbare än såhär i dag, har inte mycket erfarenhet med Porschen från regn och det syntes. Vi siktar på revansch i racet, säger Erik som ändå startar framför Håkan Ricknäs på nionde och Geir Svendsen på tionde.
– Jag försökte men tog fel beslut rent taktiskt. Gjorde en chansning och gick ut på använda däck för att spara de nya till racet. Men det gick inte alls, saknade grepp och sladdade runt i princip överallt, säger Geir.

Kval – Carrera – GT Cup – Kanonloppet
1 Patrik Skoog 1:13.969
2 Linus Ohlsson +0.414
3 Peter Jervemyr +0.476
4 Roar Lindland +0.698
5 Matte Karlsson +1.243
6 Micael Ljungström +1.905
7 Erik Jonsson +2.549
8 Jan West +2.644
9 Håkan Ricknäs +2.782
10 Geir Svendsen +3.949
11 Johan Löfqvist +4.578
12 Peter Granstrand +5.677
13 Jonas Lundin +6.082
14 Anders Davidsson +6.674

Racet för Carrera – GT Cup startar klockan 13:00.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda