”Snickar-Matte” fortsätter i Porsche Supercup

Förra helgens tävlingar på Hockenheimring i Tyskland gav ”Snickar-Matte” Karlsson mersmak, så pass att han redan nu befinner sig i Budapest, Ungern för att köra Porsche Supercup ännu en gång.
– Jag fick ett fint erbjudande som jag ville ta, men det är mina fantastiska samarbetspartners, gamla som nya, som gör det möjligt, säger Matte.

Till skillnad från Hockenheim där Matte hade sin egen bil och hela teamet på plats kommer han i Ungern inte att köra sin egen bil. I stället tar han plats i det tyska teamet MRS GT-Racing och en av deras Porsche 911 GT3 Cup. Matte blir teamkollega med österrikaren Philipp Eng som i Hockenheim slutade på sjunde plats.
– Det blir annorlunda att bara komma med hjälmen under armen och köra, men också skönt att kunna fokusera på att bara köra racerbil, säger Matte.

Helgens Porsche Supercup som körs tillsammans med Ungerns Grand Prix innehåller två Supercup-race för att ersätta det som uteblev under våren i Barcelona.
– Känns extra passande med två race, jag fick erbjudandet och kände att jag verkligen ville ta det, men det är tack vare mina samarbetspartners som det verkligen går. De ser till min egen utveckling och ville ge mig chansen att köra, så alla tack till dem, berättar Matte och fortsätter.
– Det här blir en fortsättning på det fantastiska äventyr som Skoog och jag startade förra helgen, underbart roligt!

Redan på fredag körs träning och kval, racen på lördag och söndag. Samtidigt som Matte kör tävlingarna i Ungern tävlar Patrik Skoog i 24-timmars på Spa, men inte heller han kör sin egen Porsche. Vi önskar båda två lycka till!

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda