Skoog och Karlsson kör Porsche Supercup

Årets största äventyr väntar för Patrik Skoog och ”Snickar-Matte” Karlsson. Helgen den 20 – 22 juli åker de två Carrera – GT Cup-förarna till tyska Hockenheim för att tävla mot världens främsta racingförare i Porsche Supercup.
– Definitivt det största i karriären. Att få köra Supercup är mycket, mycket stort, säger Patrik Skoog.

I Porsche Supercup möts världens främsta racingförare och gör mästerskapet till världens snabbaste och främsta märkesklass. Under 2012 körs nio tävlingshelger, alla i samband med Formel 1. För Patrik och Matte som bara ska tävlingen på Hockenheim väntar stora utmaningar. Bilarna ska modifieras, banan läras och atmosfären inhämtas.
– Det här är det fetaste som finns inom motorsport, det är som att ta plats i startelvan i Barcelona vid en match mot Real Madrid, säger Matte och fortsätter;
– Det känns otroligt motiverande att få komma till Hockenheim och Supercup, dels för det stora äventyrets skull, atmosfären, publiken och förarna. Men även för att utvecklas själv som förare. Att stå på Hockenheims asfalt med fullsatta läktare runt sig sätter klart en viss press, och det är den som gör att man utvecklas.

För att köras i Porsche Supercup måste deras ordinarie Porsche 911 GT3 Cup-bilar anpassas till Supercup-reglementet. De ordinarie bromsarna måste bytas till keramiska, precis som avgassystemet byts ut till ett lättare.
– Det kan låta som små förändringar, men att kapa vikten med cirka 25 kilo ger en helt annan balans och viktfördelning i bilen. Naturligtvis åker vi ner med stor respekt för alla förare, men det är ändå bilförändringarna jag funderar mest på, tillsammans med en stor skopa entusiasm, så klart, säger Skoog som helgen efter Supercup dessutom ska köra 24-timmars på Spa.

Skoog har under våren tävlat i två av de tyska VLN-tävlingarna och tidigare kört Carrera World Cup på Nürburgring och därför mött många av förarna i Supercup tidigare på banan. Men han rankar ändå kommande Supercup-tävlingen som det största hittills.
– Tyskland är som hemmaplan för racing, här finns det ett gigantiskt intresse och det är naturligtvis extra stort att få ta del av den så här på Hockenheim, mot gräddan och eliten av världens förare, samtidigt som Formel 1, fortsätter Skoog.
Matte Karlsson har kört på Hockenheim en gång tidigare, då i finalen av tyska Porsche Carrera Cup.

Duon lämnar Sverige onsdagen den 18 juli med Stena Lines färja mot Kiev, till Hockenheim anländer de eftermiddagen därpå. Då väntar bilmodifikationer och riggning. Fredagen innebär test, lördagen kval och på söndag 22/7, strax innan Formel 1, körs det cirka 30 minuter långa racet. Då är det upp till bevis mot stjärnförare som Nick Heidfeld, Sean Edwards och mästerskapsledaren René Rast. Vi i Carrera – GT Cup önskar dem all lycka till!

Porsche Supercup kommer att sändas på Viasat Motor.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda