Rantzow snabbast i första GT Cup-testet

Lars-Bertil Rantzow, segraren från Anderstorp, satte snabbaste varvtid runt Falkenbergs Motorbana när Carrera – GT Cup körde helgens första officiella test. Tätt bakom honom nosar Roar Lindland och Peter Jervemyr.

Västkustloppet har startat och Carrera – GT Cup har kört det första av dagens två test. Segraren från Anderstorp, Lars-Bertil Rantzow, är tillbaka i klassen och presenterade sig själv med testets snabbaste varvtid, tätt följd av mästerskapsledaren Roar Lindland på andraplats och Peter Jervemyr på tredje.
– Vi var långsammare i dag än på gårdagens öppna test, testade några inställningar och körde på gamla däck, samtidigt som det var mycket trafik på banan. Annars känns det mycket bra, jag gillar ju Falkenberg, säger Lindland.

Bakom trion Rantzow, Lindland och Jervemyr hittar vi Patrik Skoog på fjärdeplats och Erik Jonsson på femte. Johan Löfqvist var snabbast i kategori två och klassens nye förare, Peter Granstrand, satte elfte bästa.

Nästa test i Carrera – GT Cup körs klockan 14:40, i morgon lördag väntar kval klockan 09:30 och racet startar 13:00.

Carrera – GT Cup – Västkustloppet Falkenberg – Test 1
1 Lars Bertil Rantzow 44.533
2 Roar Lindland +0.128
3 Peter Jervemyr +0.435
4 Patrik Skoog +0.670
5 Erik Jonsson +0.891
6 Matte Karlsson +1.182
7 Håkan Ricknäs +1.476
8 Johan Löfqvist +1.570
9 Micael Ljungström +1.797
10 Geir Svensen +1.951

Se här för kompletta resultat.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda