Positiva poäng för ”Snickar-Matte” i Porsche Supercup

För andra helgen i rad stod ”Snickar-Matte” Karlsson på startlinjen i världens vassaste märkesmästerskap – Porsche Supercup. Helgens två tävlingarna innebar förutom viktig lärdom, nya meriter och härliga erfarenheter dessutom första poängen någonsin i mästerskapet.

Fredagens träning blev första gången någonsin för Matte på Hungaroring som ligger strax utanför huvudstaden Budapest. Matte som körde för det tyska teamet MRS GT-Racing var tvungen att snabbt lära känna både bana, bil och team, speciellt då hans egen ordinarie bil stod i Sverige och Matte körde en av teamets bilar.
– Ett fantastiskt team som jag nu fått mycket erfarenheter från. Skönt att komma in och se hur andra jobbar, de hade stenkoll hela tiden och vi kan dra mycket lärdomar till vårt eget team i GT Cup, säger Matte.

I racet avancerade Matte efter att tre bilar tvingats bryta, vilket också gav Matte en 15 placering totalt och hans första poäng någonsin i mästerskapet. I helgens andra race som kördes på söndagen plockade Matte fler placeringar och kammade hem ytterligare fyra poäng med sin elfteplats totalt, samtidigt som det var 34 grader varmt.
– Väldigt väldigt lärorikt, och jag är supernöjd. Har plockat mina första poäng i ett stentufft mästerskap och det känns naturligtvis skönt. Var ett hårt race där värmen slet mycket. Hade nog närmare 70 grader i bilen och har aldrig någonsin svettats så mycket tidigare. Värmen tog på krafterna och jag missade några inbromsningar mot slutet av racet, men ingen skada skedd förutom lite tappad tid, berättar Matte.

Från träningens första körning till kvalet kapade Matte varvtiden med 2,5 sekunder. Han var dessutom lika snabb i racet som han var i kvalet och höll framför allt i race två jämt med de flesta andra.
– Från att aldrig kört på banan tidigare till att komma och hålla jämt med övriga startfältet gör mig naturligtvis nöjd. Vi hade fokus på att ta oss i mål, vilket vi också gjorde till skillnad från andra. Det har varit väldigt lärorikt och jag är otroligt nöjd och glad över att jag fick möjlighet att köra dessa två Supercup-race, avslutar Matte.

Nu är det inga fler Supercup-race inplanerade för Matte, men bara knappt tre veckor återstår innan Carrera – GT Cup startar efter sommaruppehållet, den 18 augusti på Karlskoga Motorstadion.

Foto: Daniel Magnusson

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda