PFI Racing växer och laddar inför Västkustloppet

Till helgen väntar Västkustloppet i Falkenberg för hela Carrera – GT Cup. PFI Racing med mästerskapstrean Patrik Skoog och Micael Ljungström är laddade för pallplatser, samtidigt får de sällskap av Peter Granstrand som ansluter till teamet.
– Jag ska jaga, köra om och stå på pallen. PFI kan leverera och nu ska vi ta pallplatser, säger Ljungström.

Patrik Skoog som ligger på tredje plats i mästerskapet ser fram emot Västkustloppet där han hoppas klättra i mästerskapstabellen. Säsongen hittills har gett honom tre pallplatser och han vill ha ytterligare en i Falkenberg.
– Har börjat lära mig tycka om Falkenberg. Det är en speciell bana som jag haft svårt för i början, men sedan jag körde ett Challenge-race i fjol kändes det rätt bra. Banan har vuxit för mig samtidigt som jag vuxit som förare, konstaterar Skoog.

Micael Ljungström, Team Ferrita, är laddad till max och tror på en toppenhelg för hela PFI Racing. Micael som den här säsongen har gjort comeback efter ett många år långt uppehåll har snabbt hittat hem i sin Porsche och stadigt avancerat under de hittills körda tävlingarna.
– Nu när det gått tre veckor sedan tävlingen sist börjar det krypa i kroppen och man vill in bakom ratten. Speciellt inför Falkenberg som är en snabb bana som jag verkligen gillar. Har åkt där många gånger tidigare, visserligen inte med Porsche, men nu ska det bli pallplatser för hela PFI, säger Micael och fortsätter.
– Samtidigt är det oerhört tight och marginalerna är minimala. Det gäller att hitta de små, små justeringarna på däcktemp och fäste. En liten felsetup gör att man direkt tappar, men jag är optimistisk.

Peter Granstrand har tidigare kört GT3 Challenge och flera internationella långlopp tillsammans med Patrik Skoog. I Carrera – GT Cup kommer han att tävla i kategori två med sin Porsche 911 GT3 Cup-bil från 2009. Bilen rattade Patrik Skoog dock senast i Göteborg City Race, då hans ordinarie kategori 1-bil fortfarande stod på reparation. Trots den lägre effekten jämfört med de nyare Porscharna hängde Patrik med bra och visade att bilen definitivt kan slåss i täten när han rattade hem en tredje- och en fjärdeplats.

Carrera – GT Cup kör Västkustloppet till helgen (6-7/7) på Falkenberg Motorbana tillsammans med TTA – Elitserien i Racing. Biljetter kan köpas på ticnet.se

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda