Lindland snabbast i tätt testpass

Det blev återigen Roar Lindland som satte snabbaste varvtid när Carrera – GT Cup körde dagens andra och sista testpass. Strax bakom honom med andra bästa varvtid hamnade Lars-Bertil Rantzows bil, men med Edward Sandström bakom ratten.

Bakom inhoppade Sandström hittar vi Håkan Ricknäs, tredje snabbast, tätt följd av Peter Jervemyr på fjärdeplatsen och Erik Jonsson på femte. Roar som leder mästerskapet var efter passet nöjd och tycker den snabba varvtiden bordar gott inför morgondagens kval.
– Ett bra sätt att avsluta på, speciellt dagen innan kvalet. Bra körförhållanden med lite nya förare i bilarna som gav en bra mätning mot andra förare. En fin känsla som vi förvaltar till morgondagen, säger Roar.

Patrik Skoog, trea i mästerskapet bakom Erik Jonsson mäktade bara med sjätte varvtid, men det gör honom inte orolig inför morgondagens kval.
– Vi, PFI Racing, har ett litet ess i rockärmen att plocka fram till morgondagen, så vi är inte oroliga. Snarare tvärt om, vi har en bra känsla, säger Skoog.

Geir Svendsen som haft en tuff säsongsinledning börjar få upp farten. Under testpasset sinkades han dock av en punktering i den snabba kurvan på banans baksida.
– Vi har kapat avståndet till toppen successivt under säsongen, nu fick vi dessvärre punktering och kunde inte hänga med, men det kommer, säger Svendsen.

Peter Jervemyr siktar under helgen på att upprepa succén under Göteborg City Race där han tog två pallplatser, men fjärde bästa varvtid oroar inte honom
– Vi gjorde en racesimulering och satte konstanta varvtider. Jag är nöjd, bekväm med det vi kan prestera och har en fin känsla, säger Jervemyr.

Test 2 – Västkustloppet Falkenberg
1 Roar Lindland 44.990
2 Lars Bertil Rantzow (Edward Sandström) +0.141
3 Håkan Ricknäs +0.239
4 Peter Jervemyr +0.410
5 Erik Jonsson +0.441
6 Patrik Skoog +0.614
7 Micael Ljungström +1.347
8 Geir Svendsen +1.594
9 Johan Löfqvist +1.715
10 Peter Granstrand +2.518

Se här för kompletta resultat.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda