Granstrand ny förare till Carrera – GT Cup

Peter Granstrand ansluter som ny förare till Carrera – GT Cup från och med helgens Västkustlopp. Tillsammans med Patrik Skoog och Micael Ljungström ingår Peter i PFI Racing där han rattar en Porsche 911 GT3 Cup från 2009.
– Det är en sann glädje att sitta i bilen, ett obeskrivligt adrenalinrus som saknar motstycke, säger Peter.

Granstrand debuterade i professionell racing förra året när han under PFI-flagg medverkade i Porsche-serierna GT3 Challenge och GT Endurance. Trots att Granstrand då stod över första tävlingshelgen slutade han på en sjätteplats totalt i Challenge-mästerskapet. I Endurance delade han bil med Patrik Skoog och slutade som mästerskapsfyra efter en seger på Kinnekulle som bästa resultat.
– Min racingkarriär började egentligen när Patrik Skoog körde om mig på en klubbträff för Porsche. Vi blev vänner och plötsligt hamnade jag här, fantastiskt roligt. Jag hade jätterespekt för Cup-bilen till en början, men med hjälp från Patrik som coachat mig framåt har jag lärt mig mycket. Nu är det en sann glädje att ta plats bakom ratten, och jag tävlar framför allt mot mig själv. Vill hela tiden utvecklas och se hur snabb jag kan bli, berättar Peter.

Under våren har duon Granstrand och Skoog även tävlat i det tyska långloppsmästerskapet VLN. I den första tävlingen fick de 74:e placering efter växellådsproblem, betydligt bättre gick det i den andra tävlingen. Där slutade de på 38:e plats av mer än 150 bilar. Det trots att de tävlade med en bil från 2007, bland betydligt nyare och snabbare konkurrentbilar.
– VLN gav verkligen mersmak. Roligt att komma ner till Tyskland och se att vi verkligen kan konkurrera. Att tävla där bland alla andra är verkligen en speciell känsla, mitt i jättearrangemanget, fortsätter han.

En fullspäckad vår har hindrat Peter från att ansluta till GT Cup-mästerskapet tidigare, men från och med Falkenberg är planen att köra säsongens resterande tävlingar. Dessutom väntar ytterligare två VLN-lopp, ett i augusti och finalen i oktober. Eftersom Granstrand i Carrera – GT Cup kör en GT3 Cup-bil från 2009 tävlar han i kategori två, där just nu Johan Löfqvist leder överlägset, något som säkert Granstrand hoppas kunna ändra på.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda