Taktik och planering gjorde Rantzow till segrare

Genom en bra inställd bil och lugn körning kunde Lars Bertil Rantzow spara däcken tills de verkligen behövdes – när de andra tappade. Han avvaktade länge, men attackerade med bra planering och kunde snyggt ta hand om segern.

Det blev ett snabbt inhopp i Carrera – GT Cup för Lars Bertil Rantzow, som imponerat på banorna sedan han började tävla i en Porsche 2006. Först på fredagseftermiddagen stod det klart att Lars Bertil skulle köra helgens tävling, bilen lånade han av Jan West och Westlife Racing.

Utan testkörning på fredagen satte Lars Bertil fjärde bästa tid under lördagens kval, en plats som sedan blev tredje efter att Håkan Ricknäs blivit nedflyttad på grund av bestraffning.
– Det fungerade bra men jag fick ingen riktig pace på kvalet och fick inte heller något fritt varv. Tog dessutom bara ut fyra däck som jag inte ville slita allt för mycket på. Ändå var fjärdeplatsen helt okej, säger Rantzow.

I racet kom Rantzow bra iväg i starten och hade bra häng på täten med Mattias Stålknapp och Roar Lindland. Under tiden de tampades om förstaplatsen låg Rantzow avvaktande på tredjeplatsen för att vänta på sin chans. När de sen tappade greppet såg han den och la in nästa växel.
– Såg först att Lindlands däck inte bet i de bankade kurvorna och han började understyra. Först gick Mattias om och jag började planerade min omkörning, som sedan bara blev att jag hade bättre fart med mig ut på långa raksträckan. När Mattias sen började tappa växte min bil. Kände tidigt att jag var snabbare och hade bra chans tack vare bra setup och fina däck. Såg mina chanser och planerade omkörningen under två varv när Mattias däck inte greppade. Ett bra, avslappnat och roligt race, säger Rantzow.

Några mer inhopp i Carrera – GT Cup under säsongen är inte planerade för Lars Bertil. Efter fjolårets säsong har han gjort sig av med sin egen bil och är tvungen av att låna eller hyra andra, men en till tävling i Swedish GT finns åtminstone inskriven i kalendern.
– Resten återstår att se, men något planerat finns absolut inte, vi får se vad som händer, avslutar Rantzow.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda