Roar överlägset snabbast i test

Årets andra TTA-helg har startat på Anderstorp Raceway. Carrera – GT Cup inledde fredagen med test där norrmannen Roar Lindland var överlägset snabbast, 1,5 sekunder, framför Erik Jonsson, Peter Jervemyr och Mattias Stålknapp.

Förmiddagens testpass var det första av dagens två för Carrera – GT Cup innan morgondagens kval och tävling. Segraren från premiären, Roar Lindland, var överlägset snabbast, hela en och en halv sekund framför Erik Jonsson som för tre veckor sedan var snabbast i kvalet. Strax bakom hamnade Peter Jervemyr som i Karlskoga slutade femma.
– Mycket härligt att få vara tillbaka i bilen och extra skönt att få till några bra tider, speciellt då jag tidigare inte tävlat här på Anderstorp. Det var visserligen bara ett test, men vi simulerade kval och lyckades sätta några fina varvtider. Under eftermiddagen fortsätter vi slipa inställningarna för racet, och nu gäller det bara att fokusera inför varje uppgift, säger Lindland.

Tvåan i premiären, Erik Jonsson, var näst snabbast trots att han körde på gamla däck.
– Roligt med en bra känsla. Vi drog ut på gamla däck, men satte ändå näst bästa tid och fick till ett bra test. Snart slänger vi på nya däck och då finns det betydligt mer att ge, säger Jonsson.

I helgen gästas Carrera – GT Cup av Mattias Stålknapp som annars kör Carrera Cup. Med fjärde bästa tid i testet ser han ut att kunna ge det ordinarie startfältet en match.
– Skoj att vara här. Har tidigare bara kört frontmotorbil här på Anderstorp, mycket är nytt och mycket att tänka på, men det finns betydligt mer att ge.

Mattias ska med sin Porsche 911 GT3 Cup även köra Swedish GT tillsammans med sin far.

Fredagens andra testpass börjar klockan 14:40 innan lördagens kval startar 09:30. Racet startar klockan 13:00.

Test 1 Anderstorp Raceway
1 Roar Lindland 1,35.329
2 Erik Jonsson +1.542
3 Peter Jervemyr +1.754
4 Mattias Stålknapp +1.817
5 Patrik Skoog +2.100
6 Arne Jörgensen +2.794
7 Micael Ljungström +3.553
8 Mats Karlsson +3.680
9 Johan Löfqvist +5.527
10 David von Schinkel +8.931

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda