Matte: ”Allt annat än pallen är en besvikelse”

Bra fart i bilen under försäsongstesterna, snabbast i ett av testerna inför premiären på Karlskoga Motorstadion och en fjärdeplats i racet. ”Snickar-Matte” Karlsson har höga förväntningar på sig själv. Han vill stå på pallen i Anderstorp.

– Fjärdeplatsen i Karlskoga var naturligtvis bra, men jag hade själv en högre målsättning. Vi fick inget perfekt kval och jag kom inte förbi Skoog under racet, trots att det är en bana jag kan och borde stå på pallen på, säger Karlsson om premiärtävlingen.

Inför helgens tävling på Anderstorp Raceway står målet kvar, trots att Matte har en begränsad tidigare erfarenhet av den berömda mossen.
– Jag har kört ganska lite på Anderstorp tidigare, men samma sak gäller för många andra i GT Cup också. Vi kör samma taktik som tidigare och siktar på pallen, allt annat är en besvikelse, säger Matte.

Fredagen på Anderstorp Raceway bjuder på två tester för Carrera – GT Cup, det 20 minuter långa kvalet går lördag morgon klockan 09:30 innan racet startar 13:00. Vilka som då kliver upp på pallen återstår att se, men av förarna är det många som både vill och kan.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda